Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Ekonomiadministratör till kriminalvårdens Servicecenter

Ekonomiadministratör till kriminalvårdens Servicecenter

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) är en del av huvudkontoret och stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion, resebokning samt myndighetens växelfunktion. KSC fungerar som en väg in och har som mål att lösa alla inkomna frågor på ett vänligt och professionellt sätt.

Anställningen är placerad inom sektionen för Ekonomiadministration. Sektionen ansvarar för leverantörsfakturor, beställningar, E-handel, kundfakturor, betalningar, anläggningsredovisning, driftredovisning, beställningar samt bokslut.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med myndighetens löpande redovisning, betalningar, månatliga avstämningar och bokslut. Där du också ger uppföljning och ekonomisk redovisning av projekt. Vidare arbetar du i team där du tillsammans med dina kollegor tar gemensamt ansvar för inkommande ärenden. Du ger även stöd och support till chefer och handläggare inom ditt ansvarsområde. Du arbetar aktivt med ständiga förbättringar av rutiner, arbetssätt och myndighetens fakturahanteringsprocess. Det ingår i rollen att vara med och bidra. Rollen omfattar också andra uppgifter såsom kundreskontra, löpande bokföring, beställningar, bokslut och även innefatta support kring dessa processer såväl internt som externt. För rätt person kan vi anpassa rollen och arbetsuppgifterna utifrån din kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att arbeta med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett effektivt sätt. Du är även lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med andra människor. Vidare har du lätt för att anpassa dig till andra omständigheter och du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du strukturera själv ditt angreppssätt och driver dina processer framåt samtidigt som du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Vidare styrs du av mål och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• YH-utbildning inom ekonomiadministration alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhets som Kriminalvården bedömer relevant.
• Erfarenhet av arbete med redovisning av ekonomiadministration.
• Erfarenhet av arbete i ekonomisystem.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Utbildning och erfarenhet av ekonomisystemet UBW eller annat ekonomisystem.
• Erfarenhet av arbete med redovisning och bokslut.
• Erfarenhet av arbete inom en statlig myndighet.
• Erfarenhet av arbete olika verksamhetssystem.
• God kunskap inom IT.
• Goda kunskaper i Microsoft Office (Excel och Word).

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Tidsbegränsat till: 2021-08-31

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-28
Referensnummer: A972952
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Hisham Törnvall
Gruppchef
011-496 30 13

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.