Kriminalvården logotyp

Ekonomiadministratör till kriminalvårdens Servicecenter

Ekonomiadministratör till kriminalvårdens Servicecenter

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) är en del av huvudkontoret och stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion, resebokning samt myndighetens växelfunktion. KSC fungerar som en väg in och har som mål att lösa alla inkomna frågor på ett vänligt och professionellt sätt.

Tjänsten är placerad inom Sektionen för ekonomiadministration. Sektionen ansvarar för leverantörsfakturor, beställningar, E-handel, kundfakturor, betalningar, anläggningsredovisning, driftredovisning, beställningar samt bokslut.

Vi arbetar aktivt för att kontinuerligt utveckla vår personal och förbättra våra tjänster. Välkommen till en fantastisk arbetsplats och ett meningsfullt arbete.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomiadministratör kommer du att arbeta med myndighetens löpande redovisning, kundfakturering, in- och utbetalningar, månatliga avstämningar, och bokslut. Uppföljning och ekonomisk redovisning av projekt ingår i arbetet, likaså att ge stöd till chefer och handläggare inom ditt ansvarsområde. Tillsammans med dina kollegor kommer du ansvara för myndighetens kundreskontra samt inkommande ärenden.

I tjänsten ingår att aktivt arbeta med ständiga förbättringar av rutiner, arbetssätt och myndighetens fakturahanteringsprocess. Du kan även komma att arbeta med andra arbetsuppgifter som är vanligt förekommande inom sektionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra, är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• YH-utbildning inom ekonomiadministration alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Erfarenhet av arbete med redovisning och ekonomiadministration inom en stor organisation
• Erfarenhet av arbete med ekonomisystem
• Goda kunskaper i Microsoft Office (Excel och Word)
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med bokslut
• Erfarenhet av arbete inom en statlig myndighet
• Erfarenhet av ekonomisystemet UBW
• God kunskap inom IT
• Förmåga att arbeta med olika verksamhetssystem

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-24
Referensnummer: C62166
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Hisham Törnvall
Sektionschef
011-496 30 13

Maria Jättne
Gruppchef
011-496 38 55

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.