Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Expert till Planeringsenheten för säkerhet

Säkerhetsavdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Planeringsenheten är en av tre enheter på säkerhetsavdelningen. Enheten ska svara för strategisk informationssäkerhet. Enheten ska ansvara för säkerhetsskyddsfrågor: tillträdesskydd, SUA och säkerhetsprövning av anställda och leverantörer. Enheten ska ansvara för huvudkontorets beredskap, ledning och stöd inom huvudkontoret vid kris eller incidentledning. Enheten ska ansvara för drift och förvaltning av ISAP, samt sörja för övergripande analyser av rapporterade incidenter. Enheten ska ansvara för avdelningens samlade verksamhetsplanering och uppföljning.

Arbetsbeskrivning

I rollen som expert ingår bland annat att ansvara för planering och uppföljning av basverksamhet, utvecklingsuppdrag och budget för säkerhetsavdelningen. Du kommer att ansvara för strukturer för och genomförande av dialoger med regional nivå samt inom avdelningen. Stödja arbetet med lägesbildsfrågor samt stödja och samordna arbetet med att svara på remisser och andra förfrågningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen med för rollen relevant inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant. Du har erfarenhet av arbete inom Kriminalvården, gärna i en chefsposition. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av planering och uppföljning eller utvecklingsarbete. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Som person är du självgående, tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du innehar en personlig mognad och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du bidrar till samarbete och tillgänglighet i ditt uppdrag genom att inkludera andra samt kommunicerar och löser uppgifter på ett konstruktivt sätt. Du har en analytisk förmåga och arbetar strukturerat med att lösa komplexa frågor.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast efter överenskommelse
Vikariat som längst t.o.m. 2019-06-31

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-04
Referensnummer: A755035
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Jörgen Nordin
Enhetschef
011-49 63072

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
Seko
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.
Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.