Kriminalvården logotyp

Expert till sektionen för transportsäkerhet, Nationella transportenheten.

Expert till sektionen för transportsäkerhet, Nationella transportenheten.

Nationella transportenheten (NTE) Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Nationella transportenhetens arbetsuppgifter är att transportera frihetsberövade personer. Det innefattar huvudsakligen kriminalvårdsklienter mellan häkten och anstalter samt till domstolsförhandlingar, läkarbesök m.m. Nationella transportenheten transporterar även frihetsberövade personer åt exempelvis Polisen, Statens institutionsstyrelse, Migrationsverket och psykiatrin. Varje år genomförs ca 70 000 transporter varav ca 5 000 går utrikes. Inom enheten som består av fyra transportsektioner, en transportplaneringssektion, en transportsäkerhetssektion samt planerings- och verksamhetsstödsgrupp arbetar närmare 800 personer.
Transportsäkerhetssektionen är en ny sektion som tillkommit genom en organisationsförändring. Förändringsarbete pågår inom NTE, som för närvarande innebär en utökning av transportkapaciteten, utveckling av intern och extern samverkan med beställare samt införande av ett nytt transportplaneringsystem.

Du kommer tillhöra en nationell organisation med placering på transportenhetens kontor i Solna. Resor förekommer i tjänsten.

Arbetsbeskrivning

Som expert inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och intressant samhällsuppdrag i en modern myndighet. Som medarbetare på Transportsäkerhetssektionen kommer du att delta i utveckling och förvaltning av enhetens säkerhetsarbete i form av styrande dokument och processer, vilket även inkluderar säkerhetsarbetet på transportområdet inom övriga delar av myndigheten. Arbetet omfattar bl.a uppföljning av verksamheten, utveckling av nya arbetssätt och metoder samt framtagande av styrande dokument inom transportsäkerhetområdet.

Kvalifikationer

Som expert har du väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Då samverkan, både inom och utanför myndigheten, ingår i rollen är det viktigt att en arbetar bra med andra människor. Vi ser också att du till din natur är initiativtagande och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Vidare har du lätt för att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på konstruktivt sätt samt säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning/högskoleexamen inom säkerhet alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Arbetslivserfarenhet inom säkerhetsbranschen.
• Arbetslivserfarenhet från offentlig sektor.
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis inom säkerhet och/ eller transportverksamhet.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• God datorvana, bl.a. i Officepaketet.
• B-körkort för manuellt växlat fordon och körvana.

Det är meriterande om du har:
• Övrig säkerhetsrelaterad utbildning som Kriminalvården bedömer relevant.
• Arbetslivserfarenhet i arbetsledande position.
• Arbetslivserfarenhet från Kriminalvården.
• Erfarenhet av att arbeta med normering och styrande dokument inom offentlig sektor.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-04
Referensnummer: C65384
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas.

Kontakt

Kontaktperson

Mattias Johansson
Sektionschef
072-862 67 96
mattias.johansson@kriminalvarden.se

Helena Hellström
HR-specialist
072-8626892

Fackliga företrädare

Camilla Nyström
ST
077-22 80 800

Markus Carlström
Seko
0728-626361

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll och personutredning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.