Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Fordonsansvarig till Nationella Transportenheten i Stockholm

Fordonsansvarig till Nationella Transportenheten i Stockholm

Nationella transportenheten (NTE) Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Nationella transportenhetens arbetsuppgifter är att transportera frihetsberövade personer. Det innefattar huvudsakligen kriminalvårdsklienter mellan häkten och anstalter samt till domstolsförhandlingar, läkarbesök osv. Nationella transportenheten transporterar även frihetsberövade personer åt exempelvis Polisen, Statens institutionsstyrelse, Migrationsverket och psykiatrin Varje år genomförs ca 68 000 transporter varav ca 5 000 går utrikes. Inom enheten som består av fyra inrikes sektioner, en utrikessektion samt planerings- och verksamhetsstödsgrupp arbetar ca 900 personer.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en (1) fordonsansvarig till NTE Stockholm (Solna, Råsundavägen 6) med ansvar för en fordonsflotta på ca 60 bilar.

Du har ansvar över att våra fordon är rustade för våra dagliga uppdrag. Du kommer att arbeta med allt från att se till att bilarna är servade, att det är ordning i vårt garage samt att se till att administrera uppgifter i vårt fordonsregister.
Du arbetar självständigt och kommunicerar med ledningen samt den centralt fordonsansvarige på kriminalvårdens huvudkontor kring bilarnas status och behov kring ev. nyanskaffningar. Som fordonsansvarig arbetar du aktivt med att utveckla och kvalitetssäkra rutinerna kring vår fordonspark.
Du kommer också vara drivande ut mot personalgruppen kring skötsel av bilar mm.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg/gymnasieexamen. Du har erfarenhet av fordonsskötsel och administration, ha erfarenhet om avtal och garantier inom ansvarsområdet samt erfarenhet av att samverka med interna och externa aktörer.
Vi söker dig som är drivande och är gränssättande. Du ska vara lösningsfokuserad och kunna planera på såväl kort som lång sikt. Du har en förmåga att ta initiativ, planera och arbeta självständigt i kombination med samarbetsförmåga. Du är en stresstålig, tydlig och stabil person som klarar av att utgöra både stöd och kontroll av hur bilarna sköts dagligen ute i personalgrupperna.
Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet, där egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativförmåga och nytänkande värderas högt.

Körkort B (manuellt växlat fordon) samt körvana är ett krav.

Meriterande är att du har erfarenhet av ledningsarbete inom transportverksamhet och regelstyrd verksamhet med fokus på säkerhet eller liknande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-10-21
Referensnummer: A904718
Du är välkommen att söka:

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Annika Lilius
Kriminalvårdsinspektör
010-484 38 44

Fackliga företrädare

Camilla Nyström
ST
Camilla.nystrom@kriminalvarden.se

Marcus Carlström
SEKO
077-22 80 800

Anders Grinde
Ledarna
010-484 32 04
0733485025

Övrigt

I ditt personliga brev vill vi att du reflekterar kring hur du skulle beskriva ditt arbetssätt mot de vi beskriver i våra arbetsuppgifter. Vilka är dina viktigaste erfarenheter och lärdomar i den rollen?
Provanställning kan komma att tillämpas.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.