Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Forskningsledare till enheten för forskning och utvärdering, Norrköping

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvården är landets fjärde största myndighet med ca 11 000 medarbetare. Enheten för forskning och utvärdering, som är en del av myndighetens ledningsstöd, är nu inne i en spännande utvecklingsfas. Vi söker flera medarbetare som vill vara med och utforma uppdraget att stärka och utveckla evidensbaserad kriminalvård i en komplex organisation. Enheten ansvarar bl.a. för att utvärdera återfallsförebyggande insatser samt bistå organisationen med beslutsunderlag. Nu söker vi två forskningsledare till enheten med placering i Norrköping.

Arbetsbeskrivning

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att utveckla och driva forskning och utvärdering i linje med Kriminalvårdens forskningsstrategi och bidra till en evidensbaserad kriminalvård. Det innebär att fånga och omsätta vetenskapligt förankrad kunskap till stöd för kriminalvårdsverksamheten. Som forskningsledare ansvarar du för att initiera, leda men också planera, genomföra och följa upp forsknings- och utvärderingsprojekt inom Kriminalvården. Arbetet innebär även att vara delaktig i ledning och styrning av verksamheten, svara för externa forskningssamarbeten och bistå medarbetarna på enheten med vetenskapligt metodstöd. Arbetsuppgifterna innebär även att kommunicera de resultat som tas fram internt, men också att nå ut på både den nationella och internationella arenan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk doktorsexamen med inriktning som är relevant för Kriminalvården, till exempel inom statsvetenskap, kriminologi, sociologi, medicin, beteendevetenskap eller ekonomi. Som forskningsledare har du erfarenhet av att leda en projektgrupp och av att handleda andra. Du är van att kommunicera, implementera och följa upp större forsknings- och utvärderingsprojekt i t.ex. kliniska eller praktiknära miljöer. Du har erfarenhet av att samordna kunskapsutveckling och omvärldsbevakning inom ditt område. Du har goda kunskaper i vetenskaplig metodik och statistisk dataanalys. Kunskap inom och erfarenhet av utvärderingsmetodik är meriterande.

Erfarenhet av att ingå i ledningsgrupp, styrgrupp eller motsvarande är meriterande, liksom erfarenhet av myndighetsarbete inom rättväsendet. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid att du har förmåga att arbeta självständigt och ansvara för att planera och driva processer framåt. Du samarbetar med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser problemställningar konstruktivt. Du är även utåtriktad, skapar kontakter och bygger relationer.

Vi eftersträvar mångfald och söker personer som kompletterar varandra med olika perspektiv och kompetens. Du har integritet och delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta och du styrs av etik och värderingar som är väl grundade och tydliga.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse<br/> Placeringsort är Norrköping.<br/>

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-10
Referensnummer: A704920
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson

Jenny Kärrholm
Enhetschef
011-496 33 15

Lowisa Svedling
tf Enhetschef
0767851144

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR/ST
077-22 80 800

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Provanställning kan komma att tillämpas.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.