Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Förvaltningsledare IT

Förvaltningsledare IT

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården tillämpar PM3 som modell för förvaltningsstyrning. En modell som baseras på en affärsmässig samverkan mellan verksamhet och IT där du som förvaltningsledare IT ansvarar för att verkställa förvaltningsuppdragets IT-relaterade mål på ett kostnadseffektivt sätt inom givna ramar.

I arbetsuppgifterna ingår att samverka med förvaltningsobjektets förvaltningsledare och att leda den IT-nära förvaltningen för förvaltningsobjektet. Du ansvarar bl.a. för att planera, prioritera, följa upp samt besluta inom ramen för gällande förvaltningsplan. Du samordnar interna och externa leverantörer samt koordinerar aktiviteter och uppdrag med andra berörda förvaltningsobjekt och projekt. I rollen ingår även att ställa krav på berörda projekt ur ett förvaltningsperspektiv och att omvärldsbevaka förvaltningsområdet ur ett tekniskt perspektiv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att leda, motivera och skapa engagemang i syfte att nå gemensamma mål. I ditt arbete är du strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du har förståelse för din roll men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har en god samarbetsförmåga och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller liknande, alternativt har förvärvat annan erfarenhethet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig erfarenhet av arbete med förvaltning eller projekt.
• Erfarenhet av att arbeta i en arbetsledande befattning, befattning t.ex. som förvaltningsledare, projektledare eller uppdragsledare.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Certifiering inom förvaltningsledning.
• Certifiering inom och ITIL.
• Ledarskapsutbildning.
• Erfarenhet av förvaltningsledning med PM3.
• Erfarenhet av förändringsledning.
• Arbete som förvaltningsledare, projektledare eller liknande i en miljö med stora och komplexa IT-system.
• God kunskap om förvaltningsledning och PM3.
• God kunskap om ITIL.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2019-11-21
Referensnummer: A912294
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Aren Gharibashvily
Gruppchef
011-49 63699

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.