Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Frivårdschef till VO Stockholms län

Frivårdschef till VO Stockholms län

Region Stockholm Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Verksamhetsområde Frivården Stockholms län består av frivården Sollentuna och frivården Södertörn och har ca 110 medarbetare. Frivårdschefens placering är Huddinge men tiden delas mellan de båda två frivårdskontoren belägna nära pendeltågsstationerna Sollentuna C och Huddinge C. Arbetet i verksamhetsområdet leds tillsammans med sex kriminalvårdsinspektörer och är organiserad i team med utredare och administratörer, krimsticsteam, koordinatorer vid rättspsykiatriska öppenvården, samhällstjänst/IÖV team, programteam och uppsökarteam. Frivården Sollentunas upptagningsområde är kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Norrtälje, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker. Frivården Södertörns upptagningsområde är kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö och Värmdö.

Arbetsbeskrivning

Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext, viktigt och intressant samhällsuppdrag i en modern myndighet. Du ingår i den regionala ledningsgruppen där du tillsammans med din chef och dina kollegor bidrar till att utveckla verksamheten och omsätta Kriminalvårdens övergripande mål till praktik, inom ditt ansvarsområde och i regionen. Samarbetet med övriga verksamhetschefer syftar till att nå gemensamma mål och hitta effektiva gränsöverskridande arbetssätt.

På regionchefens uppdrag bedriver du en effektiv verksamhet inom tilldelade budgetramar och mot uppställda uppdrag och mål. Som frivårdschef har du ansvaret för att frivårdspåföljder genomförs samt har ansvar för handläggningen av verkställighet gällande skyddstillsynspåföljd, övervakning av villkorligt frigivna, intensivövervakning med elektronisk kontroll, samhällstjänst, personutredning, yttrande i brottmål samt genomförande av behandlingsprogram. Du ansvarar för lokal verksamhetsplanering inklusive tilldelad budget, lokala arbetsgivarfrågor, arbetsmiljö, intern och extern samverkan samt klientbeslut. Även personalplanering på kort och lång sikt ingår i arbetet. Du leder lokal lednings- och samverkansgrupp samt skyddskommitté och leder även utvecklingsarbetet inom säkerhet, arbetsmiljö, påverkan och behandling och du tillser intern styrning och kontroll. Som frivårdschef har du ett särskilt uppdrag att fortsätta förändringsarbetet i Modern Frivård 2018 (MF18) med målet att utveckla en enhetlig, trovärdig och rättssäker frivård.

Kvalifikationer

Krav
• Akademisk examen med för Kriminalvården relevant inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• Flerårig och väl vitsordad chefserfarenhet
• Erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och att driva förändringsprocesser
• Erfarenhet av arbete med samverkan internt och externt
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande
• Erfarenhet av att leda andra chefer
• Aktuell och väl vitsordad erfarenhet från frivård samt erfarenhet från flera olika verksamhetsgrenar inom Kriminalvården
• Erfarenhet av Kriminalvårdens programverksamhet
• Erfarenhet av samverkan i särskilt utsatta områden
• Erfarenhet inom socialt arbete eller arbete inom annan myndighet i rättskedjan
• Relevant erfarenhet från annan offentlig verksamhet
• Dokumenterad ledarskapsutbildning som Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram eller annan ledarskapsutbildning.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med utveckling och förändring. Du är en skicklig förändringsledare som skapar engagemang, intresse och förståelse för verksamhetens utveckling mot en mer enhetlig, rättssäker, trovärdig och modern frivård. Med god förmåga att analysera och lösa problem bidrar till att du i komplexa sammanhang drar relevanta slutsatser. Med tydlig resultatfokus leder du och styr verksamheten mot uppställda uppdrag och mål. Dina beslut är väl underbyggda enligt gällande regelverk och som beslutsfattare är du tydlig, du motiverar, genomför och följer upp besluten. Du är drivande, uthållig och har förmågan att kunna växla mellan lång- och kortsiktig planering. Som chef inom Kriminalvården har du självklart ett stort samhällsengagemang och du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, mångfald, respekt för individen och tron på att människans vilja att utvecklas. Det är viktigt att du i handling omsätter den värdegrund vår verksamhet vilar på och därmed agerar förebild för dina medarbetare. Det innebär att du har lätt att samarbeta och har förmågan att skapa sammanhang, engagemang och entusiasm.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enl. överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-29
Referensnummer: A924061
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Kontakt

Kontaktperson

Susanne Wedin
Regionchef
08-55937940

Fackliga företrädare

Ylva Borelid
SEKO
076-820 52 19

Zenita Eriksson
OFR-s/ST
077-228 08 00

Mikaela Heimer
SACO
08-559 384 66

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Denna befattning är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

I urvalsarbetet kommer arbetspsykologiska tester att användas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.