Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektör Frivården Hudiksvall

Frivårdsinspektör Frivården Hudiksvall

Frivården Hudiksvall Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om frivården Hudiksvalls verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/hudiksvall/#verksamhet

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården:
https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Frivården Hudiksvall är ett av fyra verksamhetsställen inom verksamhetsområde frivården Södra Norrland. Frivården verkställer frivårdspåföljder, utför personutredningar, övervakning av klienter med villkorlig frigivning samt bedriver program. Nu söker vi en frivårdsinspektör, tillsvidare, med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning

Frivårdens verksamhet ska uppfattas som tydlig och förutsägbar. Det uppnås bland annat genom att vi genomför arbetet på det sätt som vi bestämt och beskrivit. Frivårdens dubbla uppdrag, att både kontrollera men också stödja klienterna, är viktigt oavsett vilken roll man har inom frivårdens arbete. I arbetet behöver frivården samverka med andra aktörer för att hjälpa klienter att få det stöd de är i behov av.

På frivården Hudiksvall är frivårdsinspektörsgruppen indelad i två team vilket innebär specialisering av arbetsuppgifter. Arbetsplatsen består av ett utredarteam och ett koordinatorteam. Nu söker vi främst en frivårdsinspektör för arbete i utredarteamet.
Arbetet i utredarteamet vid frivården Hudiksvall består till stor del av utredning och planeringsarbete, att göra risk- och behovsbedömningar samt upprätta planer för verkställigheten både i samverkan med anstalter och inför följande övervakning som sedan genomförs av koordinatorteamet. Utredarteamet utreder och verkställer även fängelsestraff genom intensivövervakning med elektronisk kontroll, s.k. fotboja, och planerar och verkställer domar om samhällstjänst.

Frivårdsinspektörer i koordinatorteamet ansvarar för villkorligt frigivna klienter samt klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning. I arbetsuppgifterna som koordinator deltar du aktivt i påverkansarbetet riktat mot klienter bland annat genom strukturerade samtal - KRIMSTICS, som bygger på KBT/kognitiv beteendeterapi, och att motivera till deltagande i programverksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utefter mottagarens förutsättningar. I ditt yrkesutövande har du ett gott omdöme och integritet. Som frivårdsinspektör behöver du ha god samarbetsförmåga och kunna kommunicera på ett tydligt sätt samt kunna vara självgående. Du behöver kunna hantera komplexiteten i att arbeta både med funktionen stöd och kontroll, vilket kan vara en utmaning. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk examen (lägst kandidatnivå) företrädesvis socionom, kriminolog, beteendevetare eller jurist alternativt annan samhälls/beteendevetenskaplig akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift.
• B-körkort

Meriterande
• Väl vitsordad arbetslivserfarenhet inom kriminalvård (företrädesvis frivård), socialtjänst, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete..
• Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom statlig/annan myndighet.
• Erfarenhet av arbete med ärendehandläggning inom myndighetsutövning.
• Relevanta språkkunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-28
Referensnummer: A972959
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Reine Lif
Kriminalvårdsinspektör
0650-57 80 03

Fackliga företrädare

Sandra Lindblom
OFR/ST
026-4561331

Agneta Gärdin
SACO
0650-57 80 12

Petra Svensk Berggren
SEKO
026-4561357

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Kriminalvården tillämpas rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.