Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektör med inriktning program till Frivården Örebro

Frivårdsinspektör med inriktning program till Frivården Örebro

Frivården Örebro Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om frivården Örebros verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/orebro/#verksamhet

På Frivården i Örebro får du 33 nya kollegor och blir en del av ett härligt gäng frivårdsinspektörer och programledare. Arbetet är uppdelat på olika grupper som intensivövervakning, utredningsgrupp, fängelsegrupp, övervakningsgrupp och en programgrupp som leds av tre kriminalvårdsinspektörer.

Arbetsbeskrivning

Som Frivårdsinspektör med inriktning program ingår du i ett team som arbetar med klienter i frivård och anstalt. Som en viktig del av arbetet för att förebygga återfall i brott bedriver frivården Örebro en omfattande programverksamhet för klienter under övervakning, både i grupp och enskilt.

Behandlingsprogrammen bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori. Vi använder oss av program mot kriminalitet, våld, missbruk, sex- och relationsvåld. Uppdraget utförs av ett mycket engagerat programteam med särskild programledarkompetens och det är till denna grupp vi nu söker nya medarbetare. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program.

I tjänsten som Frivårdsinspektör med inriktning program ingår förutom att leda program också administrativa arbetsuppgifter. Du förväntas genomföra de programledarutbildningar som ingår i uppdraget. Några exempel på utbildningar är Predov, PULS, RVP, SEIF och OTO. Viktigt är att engagerat arbeta för ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalter och inom frivården.

Kvalifikationer

Som frivårdsinspektör ska du kunna bedriva påverkans- och förändringsarbete i förhållande till det regelverk som styr verksamheten. I ditt yrkesutövande behöver du därför ha gott omdöme och integritet. Som frivårdsinspektör tar du egna initiativ och levererar goda resultat. Du har god samarbetsförmåga och kan hantera en periodvis hög arbetsbelastning. Du har en tydlig kommunikation och en god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap efter mottagaren.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen (lägst kandidatnivå) Företrädesvis beteendevetare, jurist, socionom eller inom samhällsvetenskap alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• B- Körkort

Vi ser gärna att du har:
• God erfarenhet av behandlingsarbete.
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta.
• erfarenhet av arbete med verkställighetsplanering.
• erfarenhet av arbete med KBT-baserade insatser.
• Klientnära kriminalvårdserfarenhet
• erfarenhet av arbete med ärendehandläggning.
• erfarenhet av utredningsarbete.
• Grundläggande kunskaper i kognitiva metoder, vana att tillämpa RBM-principerna (Risk-Behov-Mottaglighet) samt utbildning och certifiering i något eller några av kriminalvårdens behandlingsprogram.
• erfarenhet av att arbeta med MI (Motiverande samtal).
• Relevanta språkkunskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-17
Referensnummer: C54025
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Månd- Fred flextid tillämpas

Kontakt

Kontaktperson

Elin Öfverman
Rekryterare
077-22 80 800

Karolina Bergström
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Ofle Mohamed
OFR
077-22 80 800

Lena Wänsberg Sjöberg
SACO
021- 495 3637

Ida Wågevik
Seko
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.