Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektör semestervikariat, Frivården Karlstad

Frivården Karlstad Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvården, Region Mitt har verksamhet i Värmland, Närke, Västermanland och Södermanland. Verksamhetsområde Frivården Örebro-Karlstad består av frivårdskontor i Örebro och Karlstad och vi söker nu frivårdsinspektör med placering i Karlstad.

Arbetsbeskrivning

Som frivårdsinspektör är du den som har direktkontakt med våra klienter i den öppna delen av Kriminalvården. Frivårdsinspektören har ett myndighetsansvar för handläggning av verkställighet av frivårdspåföljder, vilket exempelvis innebär skyddstillsynspåföljd, intensivövervakning, samhällstjänst och övervakning av villkorligt frigivna. I övervakningsärenden bedrivs arbetet enligt KRIMSTICS. Det är ett arbetssätt som kombinerar strukturerade riskbedömningar med en samtalsmetod som bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT). Du deltar även aktivt i att påverka klienten genom att motivera till behandling och delta i programverksamhet. Frivårdsinspektören förbereder även frigivningar för intagna på anstalt. Att ge klienten råd och stöd i kontakter med andra myndigheter och vårdgivare är en annan viktig uppgift. Frivården samarbetar med exempelvis socialtjänst, skola, beroendevård, arbetsförmedling, polis, domstol och frivilligorganisationer.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
Meriterande är om du studerar på universitet med beteende- eller samhällsvetenskaplig inriktning, eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du ska ha mycket goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift och du har erfarenhet av dokumentation och god datavana. Övriga språkkunskaper är meriterande liksom B-körkort.

Vi söker dig som tar ett helhetsansvar för verksamhetens mål och uppdrag. Du har god samarbetsförmåga och du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och du bidrar till ett gott arbetsklimat.
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du har förmågan att skilja på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är även flexibel och ser möjligheter i förändringar. Vidare arbetar du bra med andra människor och relaterar och kommunicerar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har den empatiska förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Vi ser även att du kan fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du är även kvalitetsmedveten och är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Du har en humanistisk grundsyn och delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde under våren eller efter överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2018-08-12

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-25
Referensnummer: A747118
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Arbetstid: Dagtid
Flextid mån-fre, tjänstgöring varannan tisdag till kl 18:30 ingår.

Kontakt

Kontaktperson

Camilla Carlstein
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Klas Jansson
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Ida Wågevik
SEKO
077-2280800

Lena Wänsberg-Sjöberg
SACO
077-22 80 800

Fredrik Abrahamsson
OFR
077-2280800

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Du söker tjänsten genom länken i denna annons eller www.offentligajobb.se. OBSERVERA: Vi tar INTE emot ansökningar via brev eller e-mail.

Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.