Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektör till Frivården Borås

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Frivården Borås ingår i verksamhetsområdet Frivården Halland och Västra Götaland där Frivården Halmstad, Vänersborg och Skövde också ingår.

Frivården ansvarar för personutredningar och verkställer olika påföljder som skyddstillsyn, intensivövervakning och samhällstjänst. På Frivården Borås arbetar idag cirka 30 personer, med ett upptagningsområde innefattande kommunerna, Alingsås, Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Arbetsbeskrivning

Som frivårdsinspektör kan du arbeta med ansvar för villkorligt frigivna klienter samt klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning eller intensivövervakning med elektronisk kontroll s.k. fotboja och samhällstjänst. Frivården ansvarar även för intensivövervakning med elektronisk kontroll s.k. fotboja, samhällstjänst samt förelägger klienter på fri fot att inställa sig på anstalt. Som frivårdsinspektör gör du risk- och behovsbedömningar och upprättar planer för klientens tid i kriminalvård. Du deltar aktivt i att påverka den frivårdsdömde genom att motivera till behandling och delta i programverksamhet. Du förbereder också frigivningar för intagna på anstalt, gör personutredningar och gör yttranden till domstol där du föreslår lämplig påföljd.

Att ge klienten råd och stöd i kontakter med andra myndigheter och vårdgivare är en annan viktig uppgift. Frivården samarbetar med exempelvis socialtjänst, skola, beroendevård, arbetsförmedling, polis, domstol och frivilligorganisationer.

Dagens frivårdsarbete bedrivs enligt en viss metod, KRIMSTICS. Det är ett arbetssätt som kombinerar strukturerade riskbedömningar med en samtalsmetod som bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT).

Kvalifikationer

Vi söker medarbetare med socionomexamen alternativt beteendevetenskaplig-, juridisk- eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av socialt behandlingsarbete och utredningsarbete är meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Kriminalvården strävar efter en ökad mångfald och jämställdhet därför är mångkulturella erfarenheter och språkkunskaper meriterande.

För arbetet som frivårdsinspektör krävs god samarbetsförmåga med både kollegor och klienter, du behöver även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Som person är du engagerad och ser möjligheterna i förändringar. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser inom ramen av Kriminalvårdens uppdrag och i myndighetsutövning. Du har även förmåga att skapa och upprätthålla kontakter inom och utanför kriminalvården. Vidare har du ett strukturerat och lösningsfokuserat arbetssätt.

Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Erfarenhet av myndighetsutövning är önskvärt och B Körkort är ett krav.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Provanställning upp till sex månader kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-28
Referensnummer: A702761
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Agnes Jacobsson
Personalhandläggare
0725-131110
agnes.jacobsson@kriminalvarden.se

Arijana Rekic
Kriminalvårdsinspektör
0761-489738
arijana.rekic@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Karin Schultz OFR/ST
Kansliassistent
via växel 077-228 08 00

Stefan Kihl SACO
Frivårdsinspektör
033-785 85 23

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.