Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektör till frivården Uppsala - vikariat

Frivårdsinspektör till frivården Uppsala - vikariat

Frivården Uppsala Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Läs mer om frivården Uppsalas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/uppsala/#verksamhet

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvården, Region Mitt har verksamhet i Uppland, Västmanland, Södermanland, Värmland och Närke. Verksamhetsområde Frivården Mälardalen består av frivårdskontor i Uppsala, Västerås, Eskilstuna och Nyköping och vi söker nu en frivårdsinspektör med placering i Uppsala där frivårdskontoret ligger centralt i Uppsala och upptagningsområde är Uppland med 8 kommuner.

Arbetsbeskrivning

Som frivårdsinspektör ansvarar du för villkorligt frigivna klienter och klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning. Frivården ansvarar även för intensivövervakning med elektronisk kontroll, s.k. fotboja, och samhällstjänst. Arbetet inom frivården består till stor del av utredningsarbete, att göra risk- och behovsbedömningar samt upprätta planer för verkställigheten. Du arbetar även med att leda behandlingsprogram för frivårdsklienter.

Som frivårdsinspektör deltar du aktivt i påverkansarbetet riktat mot klienter bland annat genom strukturerade samtal utifrån KBT, att motivera till deltagande i programverksamhet och att medverka i frigivningsförberedelser för klienter intagna på anstalt. I arbetsuppgifterna ingår även att utföra personutredningar samt avge yttrande till domstol och föreslå lämplig påföljd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utefter mottagarens förutsättningar. Då du som frivårdsinspektör ansvarar för verksamheten tillsammans med dina kollegor behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande behöver du ha ett gott omdöme och integritet. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk examen lägst (kandidatnivå) företrädesvis socionom, beteendevetare eller jurist eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande
• Väl vitsordad arbetslivserfarenhet inom främst kriminalvård men även social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Erfarenhet av arbete inom Kriminalvården
• Erfarenhet av myndighetsutövning
• Erfarenhet av arbete med verkställighetsplanering
• Erfarenhet av utredningsarbete
• Erfarenhet av KrimStics
• Relevanta språkkunskaper

Körkort önskvärt

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde 1 januari eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-01
Referensnummer: A986629
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Flextid, måndag till fredag med viss kvällstjänstgöring

Kontakt

Kontaktperson

Magnus Sjuls
Personalhandläggare
077-22 80 800

Lina Chellali
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Lena Wänsberg-Sjöberg
SACO
077-22 80 800

Eva Westerlund
SEKO
077 - 22 80 800

Jason O´Halloran
ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. Supporttelefon för sökande: 0771-693693.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.