Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektör till frivården Uppsala

Frivårdsinspektör till frivården Uppsala

Frivården Uppsala Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om frivården Uppsalas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/uppsala/#verksamhet

Frivården Uppsala arbetar med personutredningar i brottmål samt påföljder som verkställs i frihet såsom skyddstillsyn, övervakning vid villkorligt frigivning från fängelse samt intensivövervakning med elektronisk kontroll (fotboja). Frivården Uppsalas upptagningsområde är kommunerna Enköping, Heby, Håbo/Bålsta, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar.

Vi söker nu en frivårdsinspektör med placering på Krami Uppsala.

Krami-verksamheten bedrivs tillsammans med Arbetsförmedlingen och Uppsala kommun där vi marknadsanpassar insatser för personer från 18 år som har behov av extra stöd för att få en sysselsättning eller börja studera.

Arbetsbeskrivning

- att informera om Krami både till deltagare och övriga samarbetsparternas
- att utifrån den intervju vi genomför kunna göra en bedömning om en sökande klient tillhör målgruppen för Krami
- att följa och vägleda deltagarna under en längre tid i att göra en livsstilsförändring genom att sätta upp mål och delmål. Detta uppnås genom vägledningssamtal i grupp med olika teman samt individuella samtal som avslutas med en överenskommelse om vad deltagaren behöver göra. Att tillsammans sätta krav på deltagaren, hitta lösningar och insatser och ge dem olika typer av samhällsinformation.
- att ha uppföljningssamtal med deltagarna och kommande arbetsgivare både under praktiken men även när hen är anställd för att kunna behålla sitt arbete och kunna fortsätta den livsstilsförändring deltagaren påbörjat.
- att samverka med övriga samhällsfunktioner som t ex försörjningsstöd, socialtjänst, psykiatri etc
- att genomföra olika social aktiviteter tillsammans med våra deltagare.
- att hålla oss till det kontrakt deltagarna skriver under genom de samtal vi för
- Dokumentation
- Informationsutbyte med övriga funktioner på Frivården.

Som frivårdsinspektör kan du få ansvarar för villkorligt frigivna klienter samt klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning. Frivården ansvarar även för intensivövervakning med elektronisk kontroll, s.k. fotboja, och samhällstjänst. Arbetet inom frivården består till stor del av utredningsarbete, att göra risk- och behovsbedömningar samt upprätta planer för verkställigheten.

Som frivårdsinspektör deltar du aktivt i påverkansarbetet riktat mot klienter bland annat genom strukturerade samtal utifrån KBT, att motivera till deltagande i programverksamhet samt att medverka i frigivningsförberedelser för klienter intagna på anstalt. I arbetsuppgifterna ingår även att utföra personutredningar samt avge yttrande till domstol och föreslå lämplig påföljd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utefter mottagarens förutsättningar. Då du som frivårdsinspektör ansvarar för verksamheten tillsammans med dina kollegor behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande behöver du ha ett gott omdöme och integritet. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Vi söker dig som har:
• Akademisk examen lägst (kandidatnivå) företrädesvis socionom, beteendevetare, jurist eller inom samhällsvetenskap alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift
• B körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet inom kriminalvård, social omsorg, psykiatri eller arbetsmarknads insats.
• Erfarenhet av socialt behandlingsarbete.
• Erfarenhet av arbete med KBT-baserade insatser.
• Erfarenhet av att arbeta med Mi (Motiverande samtal)
• Relevanta språkkunskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-24
Referensnummer: C45721
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Lina Chellali
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Magnus Sjuls
Personalhandläggare
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Lena Wänsberg-Sjöberg
SACO
077-22 80 800

Jason O´Halloran
ST
077-22 80 800

Eva Westerlund
SEKO
077 - 22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.