Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektör till Frivården Vänersborg, vikariat

Frivårdsinspektör till Frivården Vänersborg, vikariat

Frivården Vänersborg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om frivården Vänersborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/vanersborg/#verksamhet

Frivården ansvarar för personutredningar och verkställer olika påföljder som skyddstillsyn, intensivövervakning och samhällstjänst. Frivården Vänersborg arbetar enligt Kriminalvårdens vision Bättre ut. Frivården Vänersborg ingår i verksamhetsområdet Frivården Halland och Västra Götaland där Frivården Halmstad, Borås och Skövde också ingår. På Frivården Vänersborg arbetar idag cirka 34 personer, med ett upptagningsområde innefattande kommunerna Bengtsfors, Ed, Färgelanda, Lilla Edet, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Tanum, Tjörn, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Åmål.

Arbetsbeskrivning

Beroende på kommande beslut söker nu Frivården Vänersborg en eller flera frivårdsinspektörer på vikariat.

Vi söker dig som trivs med att arbeta strukturerat utifrån lagstiftning, är bekväm i ett klientnära arbete som består av både myndighetsutövning och evidensbaserade insatser för att förebygga återfall i brott.

Arbetet på Frivården Vänersborg består av olika arbetsområden såsom:
- personutredningar och göra yttranden till domstol där du föreslår lämplig påföljd
- ansvar för villkorligt frigivna klienter samt klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning
- intensiv övervakning med elektronisk kontroll s.k. fotboja
- klienter dömda till samhällstjänst
- förberedelser inför klientens frigivning från anstalt
- motivations- och behandlingsprogram

Som frivårdsinspektör har du eget ansvar för dina ärenden och mycket klientkontakt i det dagliga arbetet, du genomför risk- och behovsbedömningar samt upprättar planer för klientens tid i kriminalvård. En stor del av dagens frivårdsarbete bedrivs enligt metoden KRIMSTICS, som är ett arbetssätt som kombinerar strukturerade riskbedömningar med en samtalsmetod som bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT). Administration och dokumentation ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Du har en kandidatexamen inom kriminologi, juridik, socialt arbete eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av socialt behandlingsarbete och utredningsarbete, myndighetsutövning samt kriminal- eller frivårdserfarenhet är meriterande för tjänsten. Du som söker har goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift och har en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För arbetet som frivårdsinspektör krävs att du har en god omdömesförmåga, kan arbeta självständigt och ta egna initiativ såväl som du har en god förmåga att samarbeta.
Som person är du engagerad och ser möjligheterna i arbetet, har ett strukturerat och lösningsfokuserat arbetssätt. Du är stabil och tydlig i ditt sätt att kommunicera samt kan sätta gränser inom ramen för uppdraget.

Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. B körkort är ett krav.

Vi erbjuder en trygg arbetsplats med god arbetsmiljö. Vi arbetar i lokaler som är placerade i Vänersborg och erbjuder medarbetarförmåner såsom handledning, flextid, friskvårdsbidrag, interna utbildningar m.m.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering och kan komma att kalla till intervju innan annonstiden gått ut.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

• Omgående eller enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2020-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-05
Referensnummer: A927491
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
• Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Jennie Ferm
Personalhandläggare
072-513 11 10
Jennie.Ferm@kriminalvarden.se

Monica Rodestedt
Kriminalvårdsinspektör
0521 - 74 24 16
monica.rodestedt2@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Bodil Hellberg SACO
Frivårdsinspektör
0521-74 25 28
0708-135252

Inger Bäcker OFR
Frivårdsinpektör
0521-742526
0708178405
Inger.Backer@kriminalvarden.se

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.