Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektör till Programteamet Frivården Stockholm län

Frivårdsinspektör till Programteamet Frivården Stockholm län

Frivård Stockholm Län Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Frivården Stockholms län består av kontoren Frivården Sollentuna och Frivården Södertörn. Båda kontoren är belägna med kort avstånd till pendeltågsstation. På hela verksamhetsområdet är det runt 120 anställda varav 15 har i uppdrag att bedriva programverksamhet. Till programverksamheten söker vi nu två nya frivårdsinspektörer, företrädelsevis med placering på Frivården Södertörn.

Observera att vi i denna rekrytering arbetar med löpande urval och intervjun kan därför komma att genomföras innan sista ansökningsdag.

Arbetsbeskrivning

Som frivårdsinspektör ansvarar du för villkorligt frigivna klienter samt klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning. Frivården ansvarar även för intensivövervakning med elektronisk kontroll, s.k. fotboja, och samhällstjänst. Arbetet inom frivården består till stor del av utredningsarbete, att göra risk- och behovsbedömningar samt upprätta planer för verkställigheten.

Som frivårdsinspektör deltar du aktivt i påverkansarbetet riktat mot klienter bland annat genom strukturerade samtal utifrån KBT, att motivera till deltagande i programverksamhet samt att medverka i frigivningsförberedelser för klienter intagna på anstalt. Frivården ansvarar även för att utföra personutredningar samt avge yttrande till domstol och föreslå lämplig påföljd.

Som en viktig del av arbetet med att förebygga återfall i brott och arbeta efter Kriminalvårdens vision "Bättre ut" bedrivs omfattande programverksamhet för klienter både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen är manualstyrda och bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori. Kriminalvården bedriver ett flertal egna program som särskilt riktar sig till människor som har kriminalitet som livsstil eller dömts för olika våldsbrott. Utbildning och certifiering i dessa program sker i en väl utvecklad organisation inom Kriminalvården.

Vid Frivården Stockholms län bedrivs program riktade mot kriminalitet, våld, sexualbrott och relationsbrott. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program. Programledarens huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med kriminalvårdsinspektör och övriga programledare planera, leda, utveckla och följa upp programverksamheten inom verksamhetsområdet. Programverksamheten är en del av helheten i Frivårdens arbete för att minska klienternas risk i återfall i brott. En viktig del i arbetet är att ha förståelse för vikten av att tillsammans med övrig personal arbeta med klienternas behov samt svara för säkerhetsfrågor på arbetsplatsen.

Inom region Stockholm finns en samordning gällande programverksamheten vilket kan innebära att du tillfälligt bedriver program med en eller flera klienter på annat verksamhetsställe.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt och har lätt för att samarbeta med andra människor. I stressiga situationer behåller du ditt lugn och har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen (lägst kandidatnivå) med beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift


Det är meriterande om du har:
• Grundläggande psykoterapiutbildning steg 1 med KBT-inriktning
• Flerårig erfarenhet av att arbeta som behandlare i kognitiva modeller
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta
• Klientnära kriminalvårdserfarenhet
• Relevanta språkkunskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid / deltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-28
Referensnummer: C61925
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Ella Ahtiainen Kjellman
HR
0733485183
ella.kjellman@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Ann Johansson
ST
0708380068
ann.johansson@kriminalvarden.se

Ylva Borelid
SEKO
08-559 371 55
ylva.borelid@kriminalvarden.se

Mikaela Heimer
SACO
0768997824
mikaela.heimer@kriminalvarden.se

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.