Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektör vikariat, Frivården Skövde

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Frivården Skövde ingår i verksamhetsområdet Frivården Halland och Västra Götaland där Frivården Halmstad, Vänersborg och Borås också ingår. Frivården ansvarar för personutredningar och verkställer olika påföljder som skyddstillsyn, intensivövervakning och samhällstjänst.

Arbetsbeskrivning

Frivården Skövde söker nu en frivårdsinspektör för ett vikariat på upp till sex månader. Som frivårdsinspektör ansvarar du för villkorligt frigivna klienter samt klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning. Frivården ansvarar även för intensivövervakning med elektronisk kontroll s.k. fotboja, samhällstjänst samt förelägger klienter på fri fot att inställa sig på anstalt. Du genomför även risk- och behovsbedömningar samt upprättar planer för klientens tid i kriminalvård. Dagens frivårdsarbete bedrivs enligt en viss metod, KRIMSTICS. Det är ett arbetssätt som kombinerar strukturerade riskbedömningar med en samtalsmetod som bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT). Du deltar även aktivt i att påverka den frivårdsdömde genom att motivera till behandling och delta i programverksamhet. Du förbereder också frigivningar för intagna på anstalt, gör personutredningar och gör yttranden till domstol där du föreslår lämplig påföljd.

Att ge klienten råd och stöd i kontakter med andra myndigheter och vårdgivare är en annan viktig uppgift. Frivården samarbetar med exempelvis socialtjänst, skola, beroendevård, arbetsförmedling, polis, domstol och frivilligorganisationer.

Kvalifikationer

Vi söker medarbetare med socionomexamen alternativt beteendevetenskaplig-, juridisk- eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av socialt behandlingsarbete och utredningsarbete är meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Kriminalvården strävar efter en ökad mångfald och jämställdhet därför är mångkulturella erfarenheter och språkkunskaper meriterande.

För arbetet som frivårdsinspektör krävs god samarbetsförmåga med både kollegor och klienter, du behöver även kunna arbeta självständigt samt ta egna initiativ.
Som person är du engagerad och ser möjligheterna i förändringar. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser inom ramen av Kriminalvårdens uppdrag och i myndighetsutövning. Du har även förmåga att skapa och upprätthålla kontakter inom och utanför kriminalvården. Vidare har du ett strukturerat och lösningsfokuserat arbetssätt.

Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Erfarenheter av myndighetsutövning är meriterande och körkort är ett krav för tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde enligt överenskommelse. Vikariat på upp till 6 månader. Vi tillämpar löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten innan annonstiden har löpt ut.

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-03
Referensnummer: A693646
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Agnes Jacobsson
Personalhandläggare
0725-131110
agnes.jacobsson@kriminalvarden.se

Linda Hilmarsson
Kriminalvårdsinspektör
0501-745 281

Fackliga företrädare

Lilian Björk (SACO)
Frivårdsinspektör
0500-745 268

Tobias Björk (OFR)
Frivårdsinspektör
0500-745 278

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.