Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektör (vikariat)

Frivårdsinspektör (vikariat)

Frivården Växjö Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om frivården Växjos verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/vaxjo/#verksamhet

Frivården Växjö ingår i verksamhetsområdet Frivården Småland tillsammans med kontoren i Kalmar och Jönköping. Frivården Växjö är organiserad med en Kriminalvårdsinspektör som leder arbetet, 14 frivårdsinspektörer samt två kanslister som arbetar med de administrativa processerna runt klienterna. Frivården Växjö har sedan 2001 sina lokaler i förvaltningshuset centralt beläget i Växjö, där häkte, polismyndighet och åklagarkammare finns. Upptagningsområde är Växjö, Ljungby, Alvesta, Älmhult, Tingsryd, Lessebo, Uppvidinge samt Markaryds kommuner.

Arbetsbeskrivning

[Denna text kommer att skrivas över när du väljer annonsmall senare i skapa annons-steget. ]

Som frivårdsinspektör ansvarar du för villkorligt frigivna klienter samt klienter dömda till skyddstillsyn som står under övervakning. Frivården ansvarar även för intensivövervakning med elektronisk kontroll, s.k. fotboja, och samhällstjänst. Arbetet inom frivården består till stor del av utredningsarbete, att göra risk- och behovsbedömningar samt upprätta planer för verkställigheten. Du arbetar även med att leda behandlingsprogram för frivårdsklienter.

Som frivårdsinspektör deltar du aktivt i påverkansarbetet riktat mot klienter bland annat genom strukturerade samtal utifrån KBT, att motivera till deltagande i programverksamhet samt att medverka i frigivningsförberedelser för klienter intagna på anstalt. I arbetsuppgifterna ingår även att utföra personutredningar samt avge yttrande till domstol och föreslå lämplig påföljd.

Kvalifikationer

Akademisk examen (lägst kandidatnivå) - Avgörande / Krav
Företrädesvis beteendevetare, jurist, socionom eller inom samhällsvetenskap alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.

Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift - Avgörande / Krav

Väl vitsordad arbetslivserfarenhet inom kriminalvård, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete. - Viktig / Meriterande

Exempel på andra erfarenheter som kan vara meriterande - Viktig / Meriterande
• erfarenhet av arbete med ärendehandläggning.
• erfarenhet av utredningsarbete.
• erfarenhet av socialt behandlingsarbete.
• erfarenhet av arbete med verkställighetsplanering.
• erfarenhet av arbete med KBT-baserade insatser.
• erfarenhet av KrimStics.
• erfarenhet av att arbeta med MI (Motiverande samtal).

Relevanta språkkunskaper - Viktig / MeriterandeSAMARBETSFÖRMÅGA - Viktig / Meriterande
Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

PEDAGOGISK INSIKT - Viktig / Meriterande
Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren.

OMDÖME - Viktig / Meriterande
Gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

INTEGRITET - Viktig / Meriterande
Har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.

TYDLIG - Viktig / Meriterande
Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp.

PERSONLIG MOGNAD - Viktig / Meriterande
Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

KV - VÄRDERINGAR - Viktig / Meriterande
Delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas.

Medvetenhet om och förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar sig själv och andra.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 3-6 månader

Enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2021-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-23
Referensnummer: C57160
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Anneli Öhman
Kriminalvårdsinspektör
0470-73 63 57

Mats Eklöf
Rekryterare
076-1144579

Fackliga företrädare

Andreas Larsson
OFR/ST
0470-736366

Irene Kazantzidou
SEKO
0480- 46 97 34

Björn Antonsson
SSR
0470-736369

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.