Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektörer till frivården Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Kriminalvården region nord, söker nu två frivårdsinspektör till frivården Härnösand. Verksamheten leds av en frivårdschef tillsammans med en kriminalvårdsinspektör. Frivården Härnösands upptagningsområden är Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Frivården arbetar för ett enhetligt, rättsäkert och trovärdigt alternativ till den slutna Kriminalvården och arbetet på frivården är i en stark utvecklingsfas.

Arbetsbeskrivning

Frivården Härnösand arbetar med den öppna kriminalvården vilket innebär handläggning av frivårdspåföljder, intensivövervakning, personutredningar och övervakning av klienter med villkorlig frigivning.

Som Frivårdsinspektör har du ett myndighetsansvar för handläggning av verkställighet av skyddstillsynspåföljd, intensivövervakning, samhällstjänst samt övervakning av villkorligt frigivna. Du utför risk- och behovsbedömningar som ska visa på vilka insatser som behövs för att minska återfall i brott. Du ska aktivt arbeta med att motivera den dömde till behandling, vilket kan innebära att den dömde deltar i kriminalvårdens programverksamhet eller annan form av behandlingsinsats. Du förbereder också frigivningar för intagna på anstalt, och upprättar planer för klientens tid i kriminalvård.

Personutredningar och att utföra yttranden till domstol där du föreslår lämplig påföljd är också en del av frivårdsinspektörens ansvar. Att ge klienten råd och stöd i kontakter med andra myndigheter och vårdgivare är en annan viktig uppgift. Frivården samarbetar med exempelvis socialtjänst, skola, beroendevård, arbetsförmedling, polis, domstol och frivilligorganisationer. Frivården arbetar efter väl utarbetade metoder vilket innefattar att i samtalen med klienter fokusera på det kriminella beteendet och bakomliggande värderingar, spegla dem och diskutera dem i enlighet med en nationell metod, i vilken Kriminalvården utbildar frivårdens personal.

På frivården Härnösand är frivårdsinspektörsgruppen indelade i två team vilket innebär specialisering av arbetsuppgifter. Arbetsplatsen består av ett utredarteam som utför personutredningar och yttranden samt utför risk och behovsbedömningar. Det andra teamets huvudsakliga arbetsuppgifter är att koordinera klienters insatser under verkställigheten samt att arbeta med de kriminella beteenden som har identifierats hos klienterna. Vi söker nu två frivårdsinspektörer till koorinatorteamet.

Kvalifikationer

För att arbeta som frivårdsinspektör krävs socionomexamen alternativt högskoleexamen med beteendevetenskaplig eller juridisk inriktning eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är en tillgång om du har tidigare arbetslivserfarenhet från kriminalvården, främst från frivården. Meriterande är även om du är utbildad inom MI, och har erfarenhet av KBT-baserande insatser. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Andra språkkunskaper är en tillgång. Erfarenhet av socialt behandlings- och utredningsarbete är meriterande, då det i arbetet förekommer mycket utredningsarbete i form av personutredningar med bedömningar, samt upprättande av verkställighetsplaner. Mångkulturella erfarenheter och språkkunskaper är meriterande.

För arbetet som frivårdsinspektör är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har god samarbetsförmåga men även god förmåga att kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser inom ramen av Kriminalvårdens uppdrag och i myndighetsutövning. Du ska även ha förmåga att skapa och upprätthålla kontakter inom och utanför kriminalvården.

Kriminalvården lägger stor vikt vid personlig lämplighet och mognad. Vi förutsätter att Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.<br/>Intervjuer kommer att ske löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-01
Referensnummer: A703366
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Annika P Åberg
Kriminalvårdsinspektör
0611-37 16 78

Fackliga företrädare

Tomas Huuva
OFR/ST
090-695 59 16

Patrik Gunnarsson
SACO
0611-37 16 90

Lars Lindström
SEKO
090-695 58 61

Övrigt

Inom staten erbjuds bra villkor för bland annat friskvård, arbetstid, semester och pension. För statliga jobb gäller också i regel individuell lönesättning. Läs mer om fördelar på www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/


Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.