Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektörer till frivården Hudiksvall

Frivården Hudiksvall Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättsäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Kriminalvården region nord söker nu tre (3) frivårdsinspektörer till frivården Hudiksvall. Frivården Hudiksvall har upptagningsområde Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Söderhamn, Bollnäs och Ovanåkers kommuner.

Frivården arbetar för ett enhetligt, rättsäkert och trovärdigt alternativ till den slutna Kriminalvården och arbetet på frivården är i en stark utvecklingsfas.

Arbetsbeskrivning

Frivården Hudiksvall arbetar med den öppna kriminalvården vilket innebär handläggning av frivårdspåföljder, intensivövervakning, personutredningar och övervakning av klienter med villkorlig frigivning.

Som Frivårdsinspektör har du ett myndighetsansvar för handläggning av verkställighet av skyddstillsynspåföljd, intensivövervakning, samhällstjänst samt övervakning av villkorligt frigivna. Du utför risk- och behovsbedömningar som ska visa på vilka insatser som behövs för att minska återfall i brott. Du ska aktivt arbeta med att motivera den dömde till behandling, vilket kan innebära att den dömde deltar i kriminalvårdens programverksamhet eller annan form av behandlingsinsats. Du förbereder också frigivningar för intagna på anstalt, och upprättar planer för klientens tid i kriminalvård.

Personutredningar och att göra yttranden till domstol där du föreslår lämplig påföljd är också en del av frivårdsinspektörens ansvar. Att ge klienten råd och stöd i kontakter med andra myndigheter och vårdgivare är en annan viktig uppgift. Frivården samarbetar med exempelvis socialtjänst, skola, beroendevård, arbetsförmedling, polis, domstol och frivilligorganisationer.

Frivården arbetar efter väl utarbetade metoder vilket innefattar att i samtalen med klienter fokusera på det kriminella beteendet och bakomliggande värderingar, spegla dem och diskutera dem i enlighet med en nationell metod, i vilken Kriminalvården utbildar frivårdens personal.

På frivården Hudiksvall är frivårdsinspektörsgruppen uppdelad i två team vilket innebär viss specialisering av arbetsuppgifter. Arbetsplatsen består av två team varav det ena i huvudsak verkställer samhällstjänst, intensivövervakning samt utför den risk- och behovsbedömning och planering av insatser som genomförs med klienter som står under övervakning. Och det andra teamet genomför de planerade insatser som den beslutade verkställigheten innebär samt arbetar med de kriminella beteenden som har identifierats hos klienterna.

Kvalifikationer

För att arbeta som frivårdsinspektör krävs socionomexamen alternativt högskoleexamen med samhälls- eller beteendevetenskaplig eller juridisk inriktning eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är en tillgång om du har tidigare arbetslivserfarenhet från kriminalvården, främst från frivården. Meriterande är även om du är utbildad inom MI, och har erfarenhet av KBT-baserade insatser. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Andra språkkunskaper är en tillgång. Erfarenhet av socialt behandlings- och utredningsarbete är meriterande, då det i arbetet förekommer mycket utredningsarbete i form av personutredningar med bedömningar, samt upprättande av verkställighetsplaner. Mångkulturella erfarenheter och språkkunskaper är meriterande.

För arbetet som frivårdsinspektör är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har god samarbetsförmåga men även god förmåga att kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser inom ramen för Kriminalvårdens uppdrag och i myndighetsutövning. Du ska även ha förmåga att skapa och upprätthålla kontakter inom och utanför Kriminalvården.
Som frivårdsinspektör måste du också ha möjlighet att agera fysiskt om så nöden kräver.

Kriminalvården lägger stor vikt vid personlig lämplighet och mognad. Vi förutsätter att Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar. B-körkort är ett krav

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.
Intervjuer kommer att hållas under v. 31 och 32.

Ansökan

Ansök senast: 2018-07-22
Referensnummer: A790283
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.<br/>

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Reine Lif
Kriminalvårdsinspektör
0650-57 80 03

Fackliga företrädare

Agneta Gärdin
SACO
0650-57 80 12

Petra Svensk Berggren
SEKO
026-4561357

Karin Sörman
ST/OFR
0650-57 80 08

Övrigt

Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.