Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektörer till Frivården Nyköping VO Mälardalen

F Region Mitt Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården region Mitt, verksamhetsområde Frivården Mälardalen söker frivårdsinspektör vid verksamhetsställe Nyköping.

Frivården utför personutredningar som underlag till domstolsförhandlingar avseende vissa brottmål samt handlägger verkställighet av påföljden skyddstillsyn under den tid den dömde står under övervakning. I nära samverkan med anstalter handlägger frivården personer som avtjänar fängelsestraff, särskilt med inriktning mot frigivningsförberedande åtgärder. Frivården handlägger också personer som efter avtjänat fängelsestraff ska stå under övervakning samt intensivövervakning med elektronisk kontroll (fotboja) som verkställighetsalternativ till utdömd påföljd om fängelse. Frivården arbetar även med verkställighet av villkorlig dom med samhällstjänst. Upptagningsområde för frivården är Nyköping, Oxelösund, Trosa, Vagnhärad, Katrineholm, Flen och Vingåkers kommun.
Som frivårdsinspektör ansvarar du för handläggning och hantering av klientärenden utifrån identifierade individuella riskfaktorer, du bedömer och fastställer behov utifrån det, arbetar med genomförande och uppföljning av fastställda åtgärder med syftet att hos den enskilde minska risken för återfall i ny brottslighet. Arbetet bedrivs i nära samverkan med den enskilde med gällande lagstiftning och interna regelverk som grund.
I arbetsuppgifterna ingår i vissa fall intern utbildning, handledning av övervakare samt intern och extern samverkan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionom- beteendevetenskaplig- eller juristexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Språkkunskaper därutöver ses som en tillgång. Som person har du god samarbetsförmåga inom och utanför den egna arbetsgruppen. Du är flexibel och stresstålig.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet. Du ska kunna bedriva påverkans- och förändringsarbete i förhållande till de juridiska förhållanden som råder inom verksamheten. Kräver god dokumentations- och utredningsförmåga. Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och förmåga till utveckling och förändring.
Det är meriterande om du har goda kunskaper om RBM-principerna, d v s Risk-Behov-Mottaglighet. Meriterande är också kunskap om frivårdens samtalsmetod Krimstics.

Körkort med behörighet B är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelse
6 månader provanställning kan tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2018-05-29
Referensnummer: A782375
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.<br/>

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid måndag-fredag.

Kontakt

Kontaktperson

Elisabeth Petersson
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Magnus Sjuls
Personalhandläggare
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Jan Ådin
SACO
077-22 80 800

Eva Westerlund
SEKO
077-22 80 800

Birgitta Eriksson
ST/OFR
077-22 80 800

Övrigt

Denna tjänst kan endast sökas via länk i annonsen eller via www.offentligajobb.se.

Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller via e-post.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

De flesta tjänster inom Kriminalvården är säkerhetsklassade. Detta innebär att registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Läs mer på www.kriminalvarden.se

Telefonsupport Offentliga Jobb för arbetssökande: 0771-693693