Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Frivårdsinspektörer till Frivården Stockholm stad

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Frivården Stockholm Stad, frivården Fridhemsplan är landets största frivårdskontor med ca 150 medarbetare. Kontoret är beläget vid Fridhemsplan i centrala Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Frivården ansvarar för de klienter som står under övervakning efter dom till skyddstillsyn samt efter villkorlig frigivning. Frivården utför personutredningar samt avger yttranden till domstol. Vidare ansvarar Frivården för intensivövervakning med elektronisk kontroll, s.k. fotboja, och för samhällstjänst. Frivårdsinspektörens arbetsuppgifter består till stor del av utredningsarbete, att göra risk- och behovsbedömningar, att upprätta planer för verkställigheten samt att bedriva programverksamhet. Som frivårdsinspektör arbetar du aktivt med motivations- och påverkansarbete, med kontroll och säkerhet samt deltar i frigivningsförberedelser. I arbetsuppgifterna ingår också handledning av lekmannaövervakare samt intern och extern samverkan. Att ge klienten råd och stöd i kontakter med andra myndigheter och vårdgivare är en annan viktig uppgift. Frivården samarbetar med exempelvis socialtjänst, beroendevård, arbetsförmedling, polis, domstol och frivilligorganisationer. I ditt arbete kommer du att medverka till att driva verksamheten framåt utifrån gällande uppdrag.

Dagens frivårdsarbete bedrivs enligt en viss metod, KRIMSTICS. Det är ett arbetssätt som kombinerar strukturerade riskbedömningar med en samtalsmetod som bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT).

En intern grundutbildning under sammanlagt 7 veckor varav 3 veckor i Stockholm, Göteborg eller Norrköping ingår i anställningen. Kriminalvården erbjuder ett brett urval av vidare- och fördjupningsutbildningar samt handledning.


Kvalifikationer

Krav:
• Akademisk examen (minst kandidatexamen) med beteendevetenskaplig eller juridisk inriktning eller en annan akademisk examen i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning
• Erfarenhet av klientnära arbete
• Erfarenhet av socialt behandlings- och utredningsarbete
• Tidigare arbetslivserfarenhet inom Kriminalvården
• Språkkunskaper

Vem trivs hos oss?
Vi söker dig som vill utvecklas och utmanas i en verksamhet vars främsta uppgift är att verkställa påföljder, förebygga brottslighet och göra skillnad för individen. Som frivårdsinspektör behöver Du ha god samarbetsförmåga med både kollegor och klienter, men även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Arbetet som frivårdsinspektör kräver att Du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer, både inom och utanför Kriminalvården. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och kan sätta gränser. Som person är du engagerad och flexibel. Du har ett strukturerat arbetssätt och är lösningsfokuserad. För att arbeta hos oss på Frivården delar du Kriminalvårdens grundläggande värderingar och har en humanistisk grundsyn. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Utöver formella kompetenser lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-27
Referensnummer: A695904
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Jennifer Hill
Personalhandläggare
08-559 384 73
070-337 13 61
jennifer.hill@kriminalvarden.se

Lena Olofsson
Kriminalvårdsinspektör
08-559 384 50
070-815 47 80
lena.olofsson@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Mikaela Heimer
Saco-S
08-559 384 66

Ylva Borelid
SEKO
08-559 371 55

Annika Edman Olofsson
ST/OFR
08-559 382 60

Övrigt

Som statligt anställd i Kriminalvården har du som medarbetare flera förmåner, t.ex. fler semesterdagar än de 25 dagar som följer av semesterlagen, löneutfyllnad vid föräldraledighet, friskvårdsbidrag upp till 3000 kr/år, läkarvård- och läkemedelsersättning och ersättning vid fritidsstudier. Mer information hittar du på Kriminalvårdens hemsida.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.