Kriminalvården logotyp

Frontendutvecklare

Frontendutvecklare

Sektionen för applikationsutveckling Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Tjänsterna är placerade inom gruppen för KVR-Möjliggörare, vilken har ansvar för driva utveckling av och förvalta myndighetens applikationer som stödjer klientrelaterade processer och behov inom.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens IT-avdelning är i ett expansivt skede och inom gruppen KVR-Möjliggörare vill vi utöka teamen med fler medarbetare. Vi söker därför en driftig C#-utvecklare med passion för frontend.

Som systemutvecklare inom Kriminalvården och kommer du att arbeta i en objektorienterad miljö innehållande desktop- och webutveckling med utveckling av vårt kärnsystem KVR, Kriminalvårdsregistret. KVR stödjer arbetsprocessen på anstalt, häkte och frivård gällande klientens resa från gripandet till frigivning. Vår utveckling sker agilt där arbetet utförs i team. Vi arbetar nära vår verksamhet och dess kravställare, både i projekt och i förvaltning.

Idag består teknikstacken av en server-klient-lösning där klienten huvudsakligen byggs med WinForms och WPF och server-sidan med WCF och traditionella SOAP-baserade ASMX-tjänster med SQL Server i botten. Vi är mitt uppe i ett spännande och utmanande moderniseringsarbete där vi rör oss mot .NET Core med allt vad det innebär; REST-baserade API:er och webbaserade front-end applikationer i en mikrotjänstarkitektur.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra samtidigt som du själv kan driva dina egna processer vidare. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan därmed snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. I ditt arbete fokuserar du på resultat och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom relevant ämnesområde, såsom systemvetare, högskoleingenjör, civilingenjör alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Relevant arbetslivserfarenhet inom utveckling de senaste tre åren alternativt en relevant examen som är avklarad senast 1 år sedan
• Erfarenhet av agilt arbetssätt
• Erfarenhet av Microsofts utvecklingsverktyg
• Kunskap om .Net och C#
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av DevOps
• Kunskap om AspNetCore
• Kunskap om MVC, Razor Pages eller Blazor
• Kunskap om HTML, CSS och SASS
• Kunskap om JavaScript/TypeScript
• Kunskap om RESTful APIs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-15
Referensnummer: C49713
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Marlene Öhlund
Gruppchef
0727344160

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.