Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Gruppchef bemanningsplanering region Väst

Gruppchef bemanningsplanering region Väst

Region Väst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Region Väst omfattar Västra Götalands och Hallands län. Regionen består av tio verksamhetsområden med frivårdskontor, häkten och anstalter samt ett regionkontor beläget i centrala Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och intressant samhällsuppdrag i en modern myndighet där du kan göra nytta och skillnad. Myndigheten har påbörjat arbetet med att regionalisera bemanningsplaneringen vilket nu sker i region Väst. Tjänsten är placerad under regionkontorets sektionschef och samarbetet med chefer och kollegor är centralt i uppdraget. Gruppen som du kommer att ansvara för har till uppgift att säkerställa den kort- och långsiktiga personalplaneringen till regionens alla anstalter (10 stycken) och häkten (4 st). Sammanlagt är vi cirka 1400 tillsvidareanställda medarbetare som i region Väst arbetar med Kriminalvårdens viktiga uppdrag. Din uppgift blir att med stöd av de centrala projektdeltagarna, starta upp den nyinrättade gruppen för bemanningsplanering som kommer att ha sin placering på regionkontoret i Göteborg. Gruppen består av 10 personalplanerare vars uppdrag är att säkra den kort- och långsiktiga personalplanering i regionen kärnverksamhet. Du förväntas bidra till att hitta effektiva och gränsöverskridande arbetssätt utifrån de standardiserade metoder som har tagits fram som stöd i arbetet. Som gruppchef kommer du att arbetsleda dina 10 medarbetare och tillsammans har ni ansvaret för den dagliga kontakten med kärnverksamheten. Ni förväntas prognosticera och planera bemanningen på ett kvalitetssäkert och effektivt sätt. Planeringen utgår ifrån lagar (exempelvis ATL), rutiner och vårt kollektivavtal. Gruppen ska utöver kort- och långsiktiga vakanser även lösa semesterplanering och utbildningsplanering utifrån verksamhetens behov samt proaktivt arbeta för att nå uppsatta mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är stabil, kan leda och motivera och förse andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är kreativ och initiativtagande, arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera svåra problem. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt och är mån om att skapa ett dialogorienterat klimat. Du är en utåtriktad relationsbyggare som är bra på att skapa kontakter och underhålla relationer. Det är en förutsättning att du är trygg i att arbeta i större personalsystem och att du har mycket god kunskap om schema- och bemanningsfrågor samt om de lagar och avtal som är styrande i dessa.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom områden som Kriminalvården bedömer relevanta alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig arbetslivserfarenhet.
• Väl vitsordad erfarenhet av arbets- och personalledning.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• Mycket god kunskap om schema-, personal- och bemanningsplanering.
• Erfarenhet av att arbeta i större personal- och bemanningssystem.
• Erfarenhet av att tolka lagar och avtal.

Meriterande:
• Dokumenterad ledarskapsutbildning som Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram eller annan ledarskapsutbildning.
• Erfarenhet av personalplanering för dygnetruntverksamhet
• Väl vitsordad chefserfarenhet.
• Relevant erfarenhet från annan offentlig verksamhet.
• Erfarenhet av att arbeta i personalsystemet Heroma

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-09
Referensnummer: A963203
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Sanela Ovcina (nås från den 3 augusti)
Regionchef region Väst
031-752 88 99
sanela.ovcina@kriminalvarden.se

Anna-Karin Deinoff (nås från den 3 augusti)
HR-expert
011-4965277

Maria Vallberg (nås fram till den 15 juli)
Gruppchef
011-4963120

Fackliga företrädare

Ullabeth Karlsson
Saco-s
031-7529895

Urban Karlsson
ST/OFR
0521-742582

Per Simonsson
SEKO
0522-681408

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.