Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Gruppchef för IT Applikationsdrift

Gruppchef för IT Applikationsdrift

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef inom Kriminalvårdens applikationsdrift kommer du att leda och vidareutveckla en driftgrupp som ansvarar för att verksamhetens IT-system fungerar för Kriminalvårdens över 12 000 anställda. Vi utvecklar ständigt våra arbetssätt där fokus för denna grupp bland annat ligger på utveckling av vår övervakning och behörighetshantering, vi fokuserar även på att ständigt förbättra vårt säkerhetsarbete och ser en kommande SOC-funktion (Security Operations Center) som en del av detta.

Som chef på IT avdelningen ges du möjligheten att jobba i ett samhällsviktigt uppdrag och vara med i myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Inom ditt ansvarsområde har du ett helhetsansvar för personal, verksamhet och budget. Gruppen består av ca 8 anställda plus konsulter, men kan komma att växa med nya uppdrag. Gruppen jobbar med såväl stora som små system i en komplex och utmanande IT-miljö.

Du är en förebild som engagerar och tar tillvara medarbetarnas initiativ. Du ansvarar för gruppens arbete med kontinuerliga förbättrings- och förändringsarbeten och är delaktig i att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö. Tillsammans med dina chefskollegor arbetar du i sektionens ledningsgrupp för att planera och följa upp verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg och stabil i din roll som ledare, som med en god planeringsförmåga sätter igång aktiviteter, skapar engagemang och delaktighet för att uppnå resultat. Du är bra på att kommunicera med tyngdpunkt på att leda, coacha och inspirera medarbetare i den förändringsresa som vi är i. Du har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med andra, både internt på IT-avdelningen eller andra roller i organisationen. Du har ett brett perspektiv på frågor och god förmåga att se vidare konsekvenser för beslut och leder gruppen mot fastställda mål genom gemensamma arbetssätt och kontinuerlig uppföljning. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Krav
• Akademisk utbildning företrädesvis inom datavetenskap, systemvetenskap, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Grundläggande IT-kunskaper inom IT-infrastruktur och Microsoftbaserade system.
• Erfarenhet av arbete inom några av följande områden; IT-övervakning, applikationsdrift, IT-säkerhet, Exchange, SQL eller DevOps
• Erfarenhet av arbetsledande uppdrag och budgetansvar inom IT-området.
• Svenska, flytande i tal och skrift, engelska, grundläggande i tal och skrift.

Meriterande
• Chefserfarenheter och/ eller chefs- eller ledarskapsutbildning.
• Erfarenheter av SOC-arbete och roll i ett Incident response team (IRT)
• Erfarenhet av arbete inom processorienterat arbetssätt såsom ITIL och förvaltningsmodell pm3.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse. Placeringsort är Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-01
Referensnummer: A932479
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Pia Sandström
Sektionschef
011-496 34 53

Fackliga företrädare

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Då det gäller en högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.