Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Gruppchef inom ekonomiadministration, Kriminalvårdens servicecenter

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvården startade ett eget servicecenter, KSC den 1 januari 2015 som en del av processen att modernisera myndigheten. KSC stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd. KSC fungerar som en väg in för frågor och har som mål att lösa alla frågor och problem på ett vänligt och professionellt sätt.

Vi söker nu en gruppchef till sektionen för Ekonomiadministration (EA). Du kommer att arbeta i våra nya fräscha lokaler fem minuter från resecentrum, Norra Promenaden 86, Norrköping.

Arbetsbeskrivning

Sektionen för Ekonomiadministration (EA) arbetar med leverantörsfakturor, E-handel, kundfakturor, betalningar, anläggningsredovisning, löpande bokföring samt bokslut. Kriminalvården använder ekonomisystemet Agresso och e-handelstjänsten inom Raindance. Som gruppchef ingår du i sektionens ledningsgrupp där stor vikt läggs vid att hålla en öppen kommunikation med högt i tak och där du dagligen jobbar nära andra chefer inom KSC. Du är direkt rapporterande till sektionschefen för Ekonomiadministration.

I rollen som gruppchef leder och fördelar du det operativa arbetet inom sektionen tillsammans med två andra gruppchefer. Du har personalansvar för en grupp som arbetar med systemförvaltning, beställarstöd och kundreskontra. Vid arbetstoppar eller vid komplexa frågor bidrar du i det löpande arbetet med stöd och ibland även operativt arbete. Du ansvarar också för kontinuerliga processförbättringar och är delaktig i att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö.

KSC ska lyckas som ett center – därför skiftar vi vid behov personal mellan sektioner för att hjälpa varandra och lösa centrets uppgifter. Vi fokuserar på att förbättra våra processer och öka effektiviteten samtidigt som vi premierar sunt förnuft. Då enheten är ny är det nödvändigt med flexibla arbetsmetoder och att du ser möjligheter till att utveckla gruppen, tillsammans med servicecentrets övriga delar.

Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk utbildning med inriktning på redovisning/ekonomi eller annan kombination av erfarenhet och utbildning som Kriminalvården anser likvärdig.

För oss är det viktigt att du tidigare har arbetat inom ekonomiadministrativa processer och har goda kunskaper av ekonomisystem. Det är meriterande om du har arbetat inom statlig verksamhet tidigare, har erfarenhet av systemförvaltning inom ekonomisystemet Agresso och Raindance samt tidigare ledarerfarenhet.

Du är en lösningsfokuserad person med mycket energi, idéer och engagemang som har lätt för att samarbeta med andra. Du är tydlig, lyhörd och främjar delaktighet och kan skapa sammanhang för att engagera och entusiasmera medarbetare.

Som gruppchef krävs det att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl skriftligt och muntligt på svenska. Du är kvalitetsmedveten och noggrann och anstränger dig för att leverera lösningar. Dessutom är du flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter samt har ett intresse för att arbeta i en föränderlig miljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Snarast efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-03
Referensnummer: A704053
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Fredrik Thorell Westerberg
Sektionschef
011-49 63410

Fackliga företrädare

Gunilla Jonsson
OFR-s /ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Kontaktpersoner finns tillgängliga för frågor från mitten av augusti.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.