Kriminalvården logotyp

Gruppchef, sektionen för ekonomiadministration

Gruppchef, sektionen för ekonomiadministration

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd/hjälp. KSC fungerar som en väg in för frågor och har som mål att lösa alla frågor och problem på ett vänligt och professionellt sätt.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef är du placerad inom sektionen för ekonomiadministration och gruppen för redovisning. Sektionen ansvarar för bokslut, leverantörsfakturor, kundfakturor, beställningar, betalningar, anläggningsredovisning och löpande bokföring samt så är vi delaktiga i förvaltning och utveckling av ekonomisystem.

Du har personalansvar för en grupp bestående av administratörer, ekonomer och specialister som alla är placerade i Norrköping. Som gruppchef leder och fördelar du det dagliga arbetet samt att inspirerar och coachar medarbetare. Vid arbetstoppar eller vid komplexa frågor bidrar du i det löpande arbetet med stöd. Du ansvarar också för gruppens arbete med kontinuerliga förbättrings- och förändringsarbeten och är delaktig i att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö.

Stort fokus ligger på att enskilt och tillsammans med de övriga gruppcheferna inom sektionen att:
- utveckla personal, verksamhet och service.
- leda utvecklingen av arbetssätt, rutiner, digitalisering och processer.
- leda det operativa arbetet inom redovisning och ansvara för att vi håller en god kvalitet.

På Kriminalvårdens Servicecenter arbetar vi tillsammans i team för att leverera en högkvalitativ tjänst till verksamheten. För att säkerställa en effektiv och verksamhetsnära leverans är det löpande förbättringsarbetet en viktig del av centrets arbetsuppgifter. Vi arbetar aktivt för att kontinuerligt utveckla vår personal och våra tjänster.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god förmåga att arbeta tillsammans med andra och är en drivande, ansvarsfull, lyhörd och kommunikativ ledare som skapar engagemang och delaktighet. Du är självständig och har en god problemlösningsförmåga och vi ser att du kan prioritera, driva igenom samt genomföra förändringar och aktiviteter samtidigt som du är öppen för förändring. Din inställning och personlighet är viktig för oss och du bör därför ha förmåga att vara entusiastisk och arbeta med hög servicenivå samtidigt som du är resultatinriktad och drivs av att nå mål.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha:
• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom ekonomi med inriktning redovisning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Väl vitsordad chef- och eller ledarskapserfarenhet inom ekonomiområdet.
• Väl vitsordad erfarenhet av arbets- och personalledning.
• Flerårig och aktuell erfarenhet av och bred kompetens inom statlig redovisning.
• Erfarenhet av ekonomisystemet UBW/Agresso samt Proceedo.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• Goda kunskaper i Microsoft Office (Word, Excel)

Det är meriterande om du har:
• Dokumenterad ledarskapsutbildning.
• Erfarenhet av att utveckla ekonomiadministrativa processer.
• Relevant erfarenhet från annan offentlig verksamhet.
• Relevanta språkkunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-08
Referensnummer: C59903
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Hisham Törnvall
Sektionschef
011-496 30 13

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Arbetspsykologiska tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.