Kriminalvården logotyp

Gruppchef, sektionen för personaladministration, inriktning systemstöd

Gruppchef, sektionen för personaladministration, inriktning systemstöd

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd/hjälp. KSC fungerar som en väg in för frågor och har som mål att lösa alla frågor och problem på ett vänligt och professionellt sätt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en drivande gruppchef för systemstöd till vår sektion för Personaladministration (PA). Sektionens arbete omfattar personaladministration, löne-, schema- och reseräkningshantering samt hantering av utlägg och förmåner. Kriminalvården har ca 12 000 medarbetare och vi använder personalsystemet Heroma. Gruppens arbete omfattar systemförvaltning/systemstöd av Kriminalvårdens personalsystem Heroma och förvaltningen av systemet sker enligt pm3 modellen. Gruppen består av 8 medarbetare som arbetar tätt tillsammans med övriga avdelningar inom KSC, IT och HR.

I rollen som gruppchef leder och fördelar du det operativa arbetet inom din grupp. Du har personalansvar för en grupp specialister som alla arbetar i Norrköping (kontoret är centralt beläget med promenadavstånd till resecentrum). Vid arbetstoppar eller vid komplexa frågor bidrar du i det löpande arbetet med stöd. Du ansvarar också för gruppens arbete med kontinuerliga förbättrings- och förändringsarbeten och är delaktig i att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö och en god service till verksamheten.
Stort fokus ligger på att:
• utveckla medarbetarna och arbetsgruppen.
• utveckla arbetssätt och tydlighet i arbetsuppgifter.
• leda det operativa arbetet i Heroma.

Du ingår i en energirik och dynamisk ledningsgrupp med stor förändringsvilja och du rapporterar till sektionschefen för PA. Sektionens gruppchefer har ett tätt samarbete med daglig dialog kring gruppernas uppgifter. KSC lyckas som ett center därför vi skiftar personal mellan sektioner vid behov för att lösa våra uppgifter. Det kan innebära att du eller dina medarbetare hjälper andra sektioner under arbetstoppar samt att du kan få medarbetare från andra sektioner som hjälper din grupp vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god förmåga att arbeta tillsammans med andra och är en stabil, drivande och kommunikativ ledare som skapar engagemang och delaktighet. Du har en god problemlösningsförmåga samt leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha:
• Relevant akademisk utbildning/högskoleexamen, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig chefs- och/eller ledarerfarenhet som bedöms relevant.
• En övergripande förståelse för system dess komplexitet och uppbyggnad.
• Relevant erfarenhet från offentlig förvaltning.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har:
• Dokumenterad ledarskapsutbildning.
• Relevant erfarenhet från Kriminalvården.
• Erfarenhet av att leda förbättrings- och förändringsarbeten.
• Erfarenhet av pm3.
• Förmåga att läsa in och tolka komplexa kollektivavtal.
• Kunskap i personalsystemet Heroma alternativt andra större personalsystem.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-19
Referensnummer: C54179
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Camilla Stubbe
Sektionschef
011-496 36 19

Fackliga företrädare

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.