Kriminalvården logotyp

Gruppchef till IT, KVR Verksamhetsnära

Gruppchef till IT, KVR Verksamhetsnära

IT-avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Arbetsbeskrivning

Som chef på IT avdelningen ges du möjligheten att jobba i ett samhällsviktigt uppdrag och vara med i myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Inom ditt ansvarsområde har du ett helhetsansvar för personal, verksamhet och budget för gruppen KRV-verksamhetsnära. Du kommer att leda och vidareutveckla en grupp systemutvecklare som ansvarar för att utveckla och förvalta verksamhetens applikationer som stödjer myndighetens kriminalvårdsregister KVR. Gruppen ansvarar även för att säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT- leverans av applikationen som stödjer myndighetens KVR-system samt har ett resursförsörjningsansvar inom uppdraget. Idag ingår 9 anställda plus konsulter, men kan komma att växa med nya uppdrag. Gruppen jobbar i en komplex och utmanande IT-miljö där arbetet både är behovsdrivet och i nära samverkan med verksamheten.

Du är en förebild som engagerar och tar tillvara medarbetarnas initiativ. Du ansvarar för gruppens arbete med kontinuerliga förbättrings- och förändringsarbeten och är delaktig i att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö. Tillsammans med dina chefskollegor arbetar du i sektionens ledningsgrupp för att planera och följa upp verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god förmåga att arbeta tillsammans med andra och är en stabil, drivande, reflekterande och kommunikativ ledare som skapar engagemang och delaktighet. Du har en god problemlösningsförmåga samt leder, motiverar och genom tillit förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Ledarerfarenhet av operativt ledarskap med budgetansvar inom IT-området
• Erfarenhet av att driva förändringsarbete
• Erfarenhet av systemutveckling
• Erfarenhet av verksamhetsnära uppdrag med koppling till leverans och applikationsutveckling inom offentlig verksamhet eller större komplexa organisationer
• God kunskap om, samt tillämpat i praktiken, förvaltningsstyrningsmodellen PM3 eller motsvarande
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Meriterande
• Dokumenterad chef-/ledarskapsutbildning.
• Har erfarenhet av att arbeta med projektledning eller motsvarande.
• God insyn och erfarenhet av arbete med UX

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-10
Referensnummer: C49511
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Peter Kullman
Sektionschef Applikationsutveckling
011-49 6 34 84
076-1465907

Fackliga företrädare

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas 19/3-24/3. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Den här tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.