Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Häktet Kronoberg söker en sjuksköterska

Kronoberg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Häktet Kronoberg är ett säkerhetshäkte beläget på Kungsholmen, mitt i centrala Stockholm. Häktet har precis avslutat en omfattande rotrenovering och kommer att ha platser för 280 intagna.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården bedriver till viss del öppen hälso- och sjukvård, det innebär att alla anstalter och häkten har sjukvårdsmottagningar där de intagna kan söka vård. På mottagningen finns tidsbeställda besök hos allmänläkare, psykiater och psykolog.
Som sjuksköterska har du en egen mottagning för bedömning av lättare åkommor, men du bedömer även vilka sökande som ska träffa läkare eller annan yrkesgrupp. Det innebär att du arbetar både med somatiskt och psykiatrisk hälso- och sjukvård för de intagna, assisterar vid läkarmottagning samt administrerar läkemedel i första hand genom dosdispensering. Dokumentation sker i PMO patientdatajournal

Samarbete med övrig kriminalvårdspersonal är en självklar och viktig del av arbetet. I detta ingår att utbilda och handleda de klientnära medarbetarna i hälso- och sjukvårdsfrågor såsom självmordsprevention, HLR, akut omhändertagande och läkemedelsadministration.
Som sjuksköterska i Kriminalvården får du en fördjupad Kriminalvårdsintroduktion, utbildning i Kriminalvårdsmedicin och Självmordslära.

Kvalifikationer

Du som söker skall vara legitimerad sjuksköterska och om du har erfarenhet av akutsjukvård, beroendevård, psykiatri eller öppen hälso- och sjukvård är det meriterande. I din roll ingår att göra medicinska prioriteringar, vara flexibel i patientkontakten men ändå sätta tydliga gränser för vad sjukvård innebär samt att ha en god empatisk förmåga. Vi söker dig som kan arbeta självständigt, är kommunikativ och har god förmåga att arbeta tillsammans med andra. Du kommer att ingå i ett team med 7 sjuksköterskor.


Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-06
Referensnummer: A755381
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning, ange löneanspråk i ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Heltid, schema med tjänstgöring var tredje helg

Kontakt

Kontaktperson

Mimmo Öberg
Kriminalvårdsinspektör
08-559 385 89

Marie Jönsson
Samordnande sjuksköterska
08-559 375 02

Fackliga företrädare

Mikaela Heimer
SACO-S
077-22 80 800

Lars Johansson
ST
08-559 38500

Anna-Carin Bjoerkman
SEKO
08-559 385 00

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.