Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Handläggare för personalsystem, vikariat

Handläggare för personalsystem, vikariat

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Tjänsten är placerad på Kriminalvårdens servicecenter (KSC) vid sektionen för Utveckling och effektivisering. KSC stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd.

Arbetsbeskrivning

I rollen som handläggare med inriktning mot personalsystem så kommer du arbeta med behörighetshantering inom personalsystemet, lokal it-administration, säkerställa och omhänderta driftkörningar inom personalsystemet, support, samt utvecklingsarbete.

Du blir en nyckelspelperson avseende att hålla ihop testarbetet för framtida versioner där du även informerar verksamheten om kommande förändringar, publicerar information, dokumenterar samt agera stöd åt både verksamheten och kollegor för att hjälpas åt på bästa sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett intresse för system, administration och processer inom området personal och som vill arbeta med varierande uppgifter tillsammans med ett otroligt rutinerat team med hög servicekänsla! Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du tar ansvar för dina uppgifter genom att själv strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare. Vidare har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och har förmåga att se möjligheterna i förändringar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av gymnasieexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Erfarenhet av personalsystem
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Word, Powerpoint och Excel
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Erfarenhet av löneprocesser
• Erfarenhet av behörighetshantering
• Erfarenhet av testarbete
• Erfarenhet av supporthantering
• Erfarenhet av utvecklingsarbete
• Erfarenhet av publicering/dokumentering av information
• Erfarenhet av praktiskt personalarbete

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2020-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-02
Referensnummer: A940535
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Emil Harryson
Gruppchef
076-516 61 56

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.