Kriminalvården logotyp

Handläggare till Enheten för planering och arbetsgivarutveckling

Handläggare till Enheten för planering och arbetsgivarutveckling

HR-avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Enheten för planering och arbetsgivarutveckling har i uppdrag att ansvara för ett kontinuerligt utvecklings-, planerings- och kvalitetsarbete vid HR-avdelningen som stödjer Kriminalvårdens behov av HR över tid.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare inom Enheten för planering och arbetsgivarutveckling växlar du mellan strategisk och operativt perspektiv i handläggning av olika frågor och ärenden. Du kommer att arbeta med att upprätta beslutsunderlag, bereda ärenden samt följa upp fattade beslut i förhållande till gällande rutiner och kalendarium. Du kan även komma att föredra rutinmässiga ärenden i olika forum både inom och utom HR-avdelningen. En viktig del av arbetet är att bistå med kvalificerad administration samt sammanställa data och rapporter.

Till det mer strategiska arbetet ingår att analysera behov och handlingsalternativ, genomföra, förankra och samverka i komplexa frågor utifrån långsiktiga effekter och ibland omfattande beslutsprocesser.

I arbetet ingår att bistå i förberedelser, genomförande och uppföljning av längre eller kortare utvecklingsuppdrag och utredningar samt att arbeta med ärendehantering inom HR-avdelningens utvecklingsarbete i förhållande till styr- och uppföljningsmodellen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du planerar, organiserar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt samt tar stort eget ansvar. I ditt arbete har du även intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Relevant examen från universitet/högskola alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms relevant
• Väl vitsordad erfarenhet av att strukturera och skriva fram rapporter, utredningar och material såsom policys, strategidokument, riktlinjer etc. inom statlig eller likvärdig verksamhet
• Erfarenhet av att arbeta process- och projektorienterat
• Erfarenhet av att effektivt och sakligt sammanfatta och sammanställa anteckningar från möten och/eller ur skriftligt material
• Erfarenhet av att framställa kvalificerat presentationsmaterial i olika format t.ex. Word och Powerpoint
• Hög datamognad och erfarenhet av att använda IT som stöd i arbetet
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:
• Utbildning inom administration, kommunikation eller statsvetenskap
• Erfarenhet av projektstyrning, programverksamhet, portföljstyrning eller beredningsprocesser för ärendehantering i statlig verksamhet
• Erfarenhet av att framställa kvalificerat informations-, kommunikations- och presentationsmaterial i alternativ media
• Goda kunskaper att sammanställa rapporter och data i tex. Excel, Statistikportalen, Utbildningsportalen eller Heroma

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-28
Referensnummer: C64537
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Frida Thorell
Tf enhetschef
0722-09 01 60

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.