Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

HR expert inom chefsförsörjning

HR avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes och utrikes transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättsäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvården har cirka 11 000 anställda och ett budgetanslag på ca 9 miljarder kronor. Huvudkontoret är placerat i Norrköping med moderna aktivitetsbaserade lokaler. Vi söker nu en HR-expert till sektionen för personalförsörjning vid kompetensförsörjningsenheten.

Arbetsbeskrivning

Som HR-expert i Kriminalvården arbetar du både strategiskt och operativt. Strategiskt arbete innebär att du identifierar, analyserar, utvecklar och följer upp myndighetens långsiktiga kompetensförsörjning. Du initierar och driver processer och utvecklingsarbete samt bidrar med nya angreppssätt inom ansvarsområdet.

I detta ingår även särskilt ansvar för strategier vad gäller urval och långsiktig intern chefsförsörjning och antagning till myndighetens chefsförsörjningsprogram. Du kommer självständigt vägleda chefer inom HR-området med särskilt fokus på kompetensförsörjning och i uppdraget ingår även chefsrekryteringar samt rekrytering av vissa expertbefattningar. Intern och extern samverkan ingår liksom utredningar och kartläggningar. Att medverka i utbildningar inom arbetsområdet kan också bli aktuellt, liksom kommunikations- och informationsaktiviteter. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Krav
- Högskoleexamen med HR/arbetsvetenskaplig inriktning alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som av Kriminalvården bedöms relevant
- Flerårig erfarenhet av HR-arbete och självständigt arbetat brett inom flera HR-processer
- Erfarenhet av kompetensförsörjning, inklusive chefsförsörjning utifrån strategiskt utvecklingsarbete
- Kunskaper om kompetensbaserad rekrytering.
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande
- Erfarenhet av HR-arbete inom offentlig förvaltning
- Erfarenhet av chefsrekrytering (inklusive second opinion)
- Erfarenhet av att arbete med utvecklingsprogram för chefer

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att samarbeta med andra människor eftersom du är bra på att lyssna och är mottaglig för motpartens upplevelse. Genom att strukturera ditt angreppssätt och driva processer vidare tar du själv ansvar för dina arbetsuppgifter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och håller de tidsramar du satt upp. Utifrån ett strategiskt förhållningssätt är det naturligt för dig att agera med ett långsiktigt perspektiv och anpassa ditt arbetssätt efter detta.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort: Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-21
Referensnummer: C22861
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Annette Bergström
Sektionschef
011-49 639 78

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-s/ST
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Arbetspsykologiska tester kommer vara en del av rekryteringsprocessen.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.