Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

HR-expert med inriktning mot lönebildning vid förhandlingsenheten, HK

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvården har cirka 10 000 anställda och har ett anslag på drygt 8 miljarder kronor. Kriminalvården söker nu en HR-expert med inriktning mot lönebildning och förhandling. Organisatorisk tillhörighet är Kriminalvårdens HR-avdelning/Förhandlingsenheten med placering vid huvudkontoret i Norrköping.

Arbetsbeskrivning

Förhandlingsenheten ansvarar för att identifiera, utveckla, implementera och följa upp lagar, avtal och villkor som stödjer och styr arbetsgivarpolitiken såväl strategiskt som i tillämpning. Som HR-expert kommer du att medverka i att utveckla och driva lönebildningsprocessen i myndigheten och samordningen av lönebildningen. Du kommer även arbeta med allmänt förhandlingsarbete och facklig samverkan, genomföra utbildningar inom arbetsrättens område samt vara stöd till övriga HR-experter i frågor inom enhetens ansvarsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat högskolexamen med HR-inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete, av att utveckla och driva lönebildningsprocesser företrädesvis på en övergripande nivå inom stora organisationer, samt förhandlingsvana. Erfarenhet från arbete i Kriminalvården är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vilket för oss innebär att du är förtroendeingivande, ansvarstagande och har mycket god analytisk förmåga och stilistisk förmåga. Du är drivande och strukturerad samtidigt som du har god samarbetsförmåga och är pedagogisk. Du är van och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp och självklart delar du Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. <br/>Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-26
Referensnummer: A691552
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Susanne Svärd Elfström
Förhandlingschef
011-496 32 23

Fackliga företrädare

Gunilla Jonsson
OFR/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.