Kriminalvården logotyp

HR-expert till Sektionen för chefs- och personalförsörjning

HR-expert till Sektionen för chefs- och personalförsörjning

Kompetensförsörjningsenheten Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Kompetensförsörjningsenheten är en del av Kriminalvårdens HR-avdelning och har i uppdrag att nationellt utveckla, implementera och underhålla processer som på ett professionellt sätt säkerställer myndighetens personalförsörjningsbehov.

Vi söker nu en vikarierande HR-expert till Sektionen för chefs- och personalförsörjning, vid Kriminalvårdens huvudkontor.

Arbetsbeskrivning

Som HR-expert inom Kriminalvården arbetar du både strategiskt och operativt. Du initierar och driver processer och utvecklingsarbete samt bidrar med nya perspektiv och förbättringsbehov.

Du kommer att vara ett stöd för chefer inom HR-området och arbeta med utgångspunkt i kompetensförsörjningsprocessen, men med ett brett perspektiv på processens olika frågor. I uppdraget ingår även chefsrekryteringar till huvudkontoret. Intern och extern samverkan ingår liksom utredningar och kartläggningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har ett strategiskt och utvecklingsorienterat förhållningssätt och arbetar systematiskt för att planera och agera på kort och lång sikt. Du arbetar självständigt, strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare på ett ansvarstagande sätt. Du har en god samarbetsförmåga, är bra på att lyssna och anpassar din kommunikation till olika behov och nivåer inom myndigheten.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen med HR/arbetsvetenskaplig inriktning eller annan akademisk examen i kombination med erfarenhet som Kriminalvården finner relevant
• Erfarenhet av att ha arbetat i flera olika HR-processer inom kompetensförsörjning
• Erfarenhet av utvecklingsarbete inom kompetensförsörjning
• Goda kunskaper om kompetensbaserad rekrytering
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av chefsrekryteringar
• Erfarenhet av HR-arbete inom offentlig förvaltning
• Erfarenhet av rekryteringskommunikation
• Erfarenhet och förståelse för hur HR processer och arbete med Employer Branding samverkar

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Tidsbegränsat till: 2021-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-15
Referensnummer: C49621
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Mikael Hurtig
Sektionschef chefs- och personalförsörjning
011-496 36 18

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.