Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

HR-expert Arbetsmiljö

HR-expert Arbetsmiljö

HR avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Tjänsten är placerad på Kriminalvårdens regionkontor i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Som HR-expert i Kriminalvården kommer du självständigt vägleda verksamhetens chefer inom frågor från hela HR-området, men med särskild inriktning inom arbetsmiljöområdet. Du ska kontinuerligt arbeta för att upprätthålla, tydliggöra och vidareutveckla Kriminalvårdens strategier, policys och processer inom området samt tillämpning av gällande lagstiftning. Du kommer att arbeta med både långsiktigt och kortsiktigt kvalitetsstöd i individärenden men också ha möjlighet att arbeta med strategiska utvecklingsfrågor inom ämnesområdet.

I tjänsten ingår även att utarbeta underlag för HR- ledningens beslut och att hålla i kompetensutvecklingsinsatser, vilket innebär att utbilda chefer och medarbetare, ansvara för uppföljning, utvärdering och kontroll av utbildningsinsatserna. Du kommer att arbeta i en utvecklande och stödjande miljö där du får möjligheten att självständigt och tillsammans med kollegor, på andra orter, driva arbetsmiljöfrågor för hela landet.

Arbetet innebär tjänsteresor inom region Väst men också nationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är självgående och som genom ett strukturerat angreppssätt tar ansvar för dina uppgifter. Du har förmågan att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Då tjänsten även innefattar samverkan med andra, både inom och utanför organisationen, krävs det att du är social, flexibel och har en väl utvecklad samarbetsförmåga.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning som Kriminalvården bedömer relevant.
• Självständig och bred erfarenhet av arbete inom flera av HR-områdets processer.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.
• Mycket god kunskap inom rehabiliterings- och arbetsmiljöområdet samt dess tillämpning inom staten.

Meriterande
• Erfarenhet av utredningsarbete och personalsociala ärenden.
• Erfarenhet av att utbilda inom HR-området.
• Tidigare arbete inom statlig förvaltning gärna som chef eller med kvalificerat chefsstöd.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde 15 januari 2020.
Placeringsort Göteborg.

Tidsbegränsat till: 2020-09-30

Ansökan

Ansök senast: 2019-11-18
Referensnummer: A911605
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Flextid tillämpas.

Kontakt

Kontaktperson

Anne-Chatrine Älgevik
Sektionschef
011-496 3524

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.