Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Hundförare till anstalten Hinseberg

Hundförare till anstalten Hinseberg

Anstalten Hinseberg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalten Hinsebergs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/hinseberg/#om

Anstalten Hinseberg är Sveriges största kvinnoanstalt med plats för 96 klienter och 14 häktesplatser. Hinseberg var ursprungligen en herrgård och har anor från 1400-talet. På 1940-talet användes herrgården som vårdhem för pojkar med psykiska problem. År 1956 köpte staten och Kriminalvården Hinseberg och är sedan 1960 Sveriges största kvinnoanstalt. Anstalten är belägen i Frövi ca 2 mil söder om Lindesberg och 3 mil norr om Örebro. Det finns goda kommunikationer till Frövi från både Lindesberg och Örebro och det är ca 15 min promenad från stationen i Frövi till anstalten. Av Hinsebergs drygt 100 anställda, är ca 2/3 kvinnor.

Arbetsbeskrivning

Anstalten Hinseberg söker nu en kriminalvårdare med funktionsansvar hundförare. I den rollen är du direkt underställd kriminalvårdsinspektören för säkerhet. Kriminalvårdens hundekipage, hundförare och narkotikasökhund, är en myndighetsgemensam resurs och har som främsta uppgift att komplettera det övriga säkerhets- och kontrollarbetet i syfte att förhindra införandet av droger samt omhänderta droger som förts in. Detta innebär bland annat visitation av lokaler, fordon, post, perimetrar samt även preventivt arbete i samband med besök och utevistelser. Tjänsten innebär även att bistå i utbildning av personal i drog- och säkerhetsfrågor. Som hundförare utgår du från anstalten Hinseberg (stationeringsort) och om du senare väljer att kliva av funktionsuppdraget, eller när beslut om det fattas, så har du en anställning som kriminalvårdare vid anstalten Hinseberg.

Arbetet som hundförare och fodervärd åt en av myndighetens narkotikasökhundar innefattar även träning av hundens förmågor såsom sökkunskap och lydnad. Du kommer att ha ett tätt samarbete med övriga hundekipage i Region Mitt vilket medför en del resor. I arbetet kan även andra säkerhetsrelaterade arbetsuppgifter komma att ingå.

Kvalifikationer

Som person är du flexibel, trygg i dig själv och bibehåller lugnet även i stressiga och pressade situationer. Du har mycket god samarbetsförmåga men trivs med att arbeta självständigt. För att lyckas i rollen som hundförare krävs det att du har en tydlig kommunikation. Det är också viktigt att du har förståelse för att alla tar till sig kunskap olika, och anpassar sättet att förmedla budskap efter mottagarens förutsättningar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasiekompetens
• Godkänd grundutbildning för kriminalvårdare
• B- Körkort (Manuell växel)
• erfarenhet från Kriminalvårdens verksamhet inom anstalt eller häkte
• Erfarenhet av Kriminalvårdens administrativa system
• God datavana
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska


Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av säkerhetsarbete inom Kriminalvården
• kännedom om hur olika droger missbrukas inom kriminalvårdens verksamhet samt
hur beslag och insmuggling ser ut.
• Dokumenterad erfarenhet och kunskap om hundar
• Arbetslivserfarenhet inom säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri, vård- och omsorgsarbete.
• Relevanta språkkunskaper.
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-29
Referensnummer: A979047
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
vi tillämpar individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: enligt schema

Kontakt

Kontaktperson

Robert Brodin
Tf. Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Elin Öfverman
Personalhandläggare
077-2280800

Fackliga företrädare

Debbi Lindgren
OFR/ST
077-22 80 800

Robert Konnman
SEKO
077-22 80 800

Lena Wänsberg-Sjöberg
Saco
077 22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.