Kriminalvården logotyp

Informationssäkerhetsexpert

Informationssäkerhetsexpert

Enheten för verksamhetsskydd Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Tjänsten som expert i informationssäkerhet är placerad vid Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping där du kommer ingå i Säkerhetsavdelningen för myndigheten och specifikt på enheten för verksamhetsskydd. Avdelningen består av ett 90-tal medarbetare. Som expert i informationssäkerhet kommer du att arbeta i en mindre grupp av experter inom området som stödjer hela myndigheten med ca 12.000 anställda utspridda över landet.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare på säkerhetsavdelningens enhet för verksamhetsskydd kommer du att delta i förvaltning och utveckling av myndighetens ledningssystem för informationssäkerhet (LIS) och myndighetens systematiska informationssäkerhetsarbete. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att tillsammans med informationssäkerhetschefen leda arbetet med att vidareutveckla och implementera ett uppdaterat ramverk till kontinuitetsplaner för verksamheten.

Vidare ingår att stödja verksamheterna i deras arbete med att löpande kravställa rätt anpassad informations- och IT-säkerhetsnivå för deras systemstöd och informationshantering. Dina grundläggande verktyg i det arbetet är hotbildsanalys, informationsklassificering, konsekvensanalys och riskanalys. Arbetet bedrivs huvudsakligen via myndighetens ordinarie verksamhetsprocesser där informationssäkerhet, personuppgiftsbehandling och säkerhetsskydd ingår som obligatoriska delmoment.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra, skapar kontakter och underhåller relationer. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. I arbetet ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Relevant eftergymnasial utbildning
• Erfarenhet av arbete med information-/IT-säkerhet eller liknande verksamhet
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Utbildning i projektledning
• Erfarenhet av arbete med kontinuitetshantering, informationsklassning och riskanalys
• Erfarenhet av att ta fram styrande dokument
• Erfarenhet av att leda mindre projekt
• Erfarenhet av att uppträda inför större grupper
• God kunskap om standarden ISO 27001 och 27002

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-27
Referensnummer: C62025
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Jörgen From Nordin
Enhetschef verksamhetsskydd
011-49 63072

Mats Olsson
Informationssäkerhetschef
011-49 63828

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.