Kriminalvården logotyp

Inköpssamordnare IT

Inköpssamordnare IT

Sektionen för kvalitet och IT-arkitektur Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Tjänsten är placerad inom Sektionen för Kvalitet och IT-arkitektur.

Arbetsbeskrivning

Som inköpssamordnare inom IT-/digitaliseringsområdet kommer du ingå i vår funktion kring leverantörsstyrning på IT-avdelningen. Här kommer du vara en viktig del av såväl funktionens som avdelningens vidare utveckling i syfte att stötta och driva myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård.

Du kommer arbeta som sakkunnig och rådgivare i inköp inom IT-/digitaliseringsområdet där du driver proaktivt förbättringsarbete inom området och hanterar inköp/avrop av hård- och mjukvara enligt gällande avtal. Du kommer i samarbete med verksamheten även genomföra direktupphandlingar samt arbeta med uppföljning och rapportering av inköpsstatistik samt avtalstrohet internt.

I din roll fungerar du som länk mellan verksamhet och leverantör där du arbetar enligt samverkansmodell med leverantörsuppföljning. Detta i syfte att ständigt utveckla samarbete samt för att säkerställa att Kriminalvården når målen för kvalitet, kostnad och ledtider.
Arbetet innebär många olika kontaktytor och du kommer att delta i tvärfunktionella samarbeten där leverantörsstyrningsfunktionen är avdelningens nav för området.

Kvalifikationer

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor och har en förståelse för hur människan tar till sig kunskap och du anpassar ditt sätt att förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har ett gott omdöme och gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot inköp eller ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Erfarenhet av inköp inom IT-området
• Erfarenhet av inköp avseende hårdvara samt IT-tjänster
• Erfarenhet av arbete med leveransuppföljning
• Grundläggande kunskaper och förståelse inom IT, applikation och infrastruktur
• Kunskap om LOU (Lagen om offentlig upphandling)
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av inköp avseende mjukvara och licenser
• Praktisk erfarenhet av att använda licenshanteringsverktyget Snow Software eller motsvarande
• Erfarenhet av offentliga upphandlingar
• Erfarenhet av att arbeta med UBW, Raindance och Visma Proceedo
• Erfarenhet av arbete inom statlig förvaltning
• Kunskap om olika licensmodeller och avtal inom någon eller några av de stora programvaruleverantörerna; Microsoft, Citrix, VMware med flera

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2022-09-30

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-23
Referensnummer: C62064
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Peter Lundin
Sektionschef

Johan Wärn
Expert IT Planering
011-496 30 70

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.