Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

IT-säkerhetsansvarig

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen. Våra drygt 100 anställda sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver. Just nu är vi inne i en expansiv digitaliseringsfas med flera nya projekt på gång. Hos oss får du chansen att jobba och vidareutvecklas på en kreativ avdelning med fokus på innovation och nytänkande

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en IT-säkerhetsansvarig med placering på IT-avdelningen. Du kommer där att driva myndighetsövergripande frågor avseende IT-säkerhet på strategisk och taktisk nivå i enlighet med Kriminalvårdens ledningssystem för informationssäkerhet (LIS). Du ansvarar för omvärldsbevakning och bevakning av lagstiftningsförändringar inom området samt för utveckling och förvaltning av styrande- och stödjande dokument, gällande IT-säkerhet, så som strategier, policys och rutiner i samarbete med säkerhetsavdelningen. Du säkerställer att IT-säkerhet finns inbyggd i Kriminalvårdens verksamhetsprocesser, avseende exempelvis IT-utveckling och changehantering, och att det därmed blir en naturlig del av vardagen för de som utför arbetet i processerna. I ditt arbete kommer du bland annat att genomföra revisioner, riskanalyser och utreda IT-säkerhetsincidenter. Arbetet som IT-säkerhetsansvarig bedrivs i nära samarbete med bland annat IT-avdelningens ledningsgrupp, IT-arkitekter och säkerhetsavdelningen samt innefattar nationell samverkan med berörda myndigheter/organisationer. Din befattning kommer att vara expert.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning inom systemvetenskap eller datavetenskap eller annan utbildning som Kriminalvården bedömer vara likvärdig. Du har flerårig dokumenterad, praktisk erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med IT-säkerhet enligt ISO-27000 från en större organisation/företag/myndighet. Vi ser gärna att du är certifierad inom området (ex CISSP eller CISM) samt har tidigare erfarenhet av arbetsledande arbete. Erfarenhet och kunskap inom IT-styrning (ex PM3 och ITIL) samt juridisk kompetens är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna där du som person har social förmåga, är självgående och tar stort ansvar för din uppgift. Du har en stark integritet, är strukturerad i ditt arbetssätt och är kvalitetsmedveten. Rollen förutsätter en god samarbetsförmåga då kontaktytan är stor, både internt och externt. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Du har ett strategiskt tänk, ett brett perspektiv på frågor och god förmåga att se vidare konsekvenser för beslut.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. <br/>Placeringsort: Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-31
Referensnummer: A705759
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Anna Landén
Tf enhetschef IT-projekt- och tjänstekontor
072-714 06 23

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.