Kriminalvården logotyp

IT-säkerhetsexpert Teknik

IT-säkerhetsexpert Teknik

Sektionen för kvalitet och IT-arkitektur Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Arbetsbeskrivning

Som IT-säkerhetsexpert teknik inom Kriminalvården kommer du att ha till uppgift att ur ett operativt perspektiv säkra samt utveckla arbetet med vår IT-säkerhet. Vår digitaliseringsresa utmanar oss att ta fram säkra och samverkande lösningar både ur ett tekniskt och verksamhetsmässigt perspektiv.

Du kommer bland annat arbeta med:
- Planering och genomförande av penetrationstester tillsammans med externa resurser
- Genomföra incidentanalyser och mindre IT-tekniska analyser ur ett säkerhetsperspektiv
- Proaktivt analysera IT-Tekniska säkerhetsbrister genom analys av larm, säkerhetsloggar och resultat från penetrationstester
- Bidra med uppdateringar till Handboken för IT-säkerhet (internt dokument som beskriver tillämpning av informationssäkerhetskraven inom myndigheten)
- Deltagande i riskanalyser
- Delta i beslutsgrupp för certifikatsbeställningar och brandväggsöppningar
- Omvärldsbevakning avseende IT-tekniska hotbilder och behov av IT-säkerhetsuppdateringar

Kvalifikationer

Vi söker dig som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer framåt. Du både ser helheter och förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i ditt agerande beslutsfattande. Du arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem. Du arbetar bra med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare ser vi att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt förindividen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning med inriktning mot IT-säkerhet på Civilingenjörsnivå alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig erfarenhet av att arbeta som systemutvecklare alternativt systemadministratör i en större IT-Teknisk miljö
• Erfarenhet av utföra tillämpat IT - Säkerhetsarbete i tekniska miljöer
• Erfarenhet av att arbeta i organisationer med säkerhetskänslig verksamhet eller verksamhet med höga krav på informations/IT-säkerhet.
• God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• God kunskap om byggstenarna i en större modern IT-Miljö samt hur de interagerar med varandra
• God kunskap om IT-Säkerhetsmekanismer och hur de tillämpas i en konkret teknisk miljö
• Kunskap inom informationssäkerhet

Det är meriterande om du har:
• Certifiering inom IT-säkerhet och/eller Certifierad IT-arkitekt
• Erfarenhet av att tillsammans med lösningsarkitekter ta fram lämpliga lösningsförslag ur ett IT-Säkerhetsmässigt perspektiv
• Kunskap om agila metoder, t.ex. SCRUM
• Kunskap om processorienterat arbetssätt såsom ITIL ramverket

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-10
Referensnummer: C68513
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Peter Lundin
Sektionschef

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Nilla Mölk
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.