Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Jurist vid Rättsenheten med placering i Linköping

Rättsenheten Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Rättsenheten hör organisatoriskt till den nationella anstalts- och häktesavdelningen vid Kriminalvårdens huvudkontor. Då en medarbetare nu går vidare till annan anställning söker vi nu en jurist med placering i Linköping.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdsjurist kommer du att handlägga ärenden där klientbeslut som har fattats av Kriminalvårdens lokala verksamhetsområden omprövas. Du kan också komma att handlägga ärenden om särskilda utslussningsåtgärder och ersättning samt företräda Kriminalvården i rättsprocesser i förvaltningsdomstol. Du kommer också att medverka i arbetet med att samordna och utveckla praxis i klientärenden. I arbetet ingår också att utbilda samt stå för daglig rådgivning till lokal nivå samt att utarbeta förslag till yttranden till JO, delta i uppföljning av rättslig kvalitet, remissarbete m.m.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en juristexamen eller en juridisk högskoleexamen, alternativt annan samhällsvetenskaplig högskoleexamen i kombination med särskild erfarenhet av arbete inom Kriminalvården. Du har vidare erfarenhet att fatta förvaltningsbeslut som är ingripande mot enskilda, gärna inom någon del av rättskedjan. Erfarenhet av juridisk rådgivning och utbildning är meriterande.

Goda kunskaper inom allmän och särskild förvaltningsrätt, t.ex. kriminalvårdslagstiftningen, samt inom straff- och processrätt är meriterande.

De personliga kompetenser som är särskilt viktiga för det här uppdraget är att du har såväl helhetssyn, omdöme som personlig mognad. Du behöver vara trygg i att arbeta självgående och samtidigt trivas med ett nära samarbete med dina kollegor.

Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens värdegrund om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-05-30
Referensnummer: A782501
Du är välkommen att söka:

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Gunilla Eriksson
Sektionschef
011-496 30 11

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-s /ST
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.