Kriminalvården logotyp

Jurist vid Rättsenheten med placering i Malmö

Jurist vid Rättsenheten med placering i Malmö

Sektionen för allmän klientjuridik Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Rättsenheten hör organisatoriskt till den nationella anstalts- och häktesavdelningen vid Kriminalvårdens huvudkontor. Rättsenhetens sektion för allmän klientjuridik söker nu en jurist med placering på regionkontoret i Malmö.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdsjurist är en av dina huvudsakliga arbetsuppgifter att handlägga och fatta beslut i ärenden där klientbeslut som har fattats av Kriminalvårdens lokala verksamhetsställen omprövas. Du kommer också att medverka i arbetet med att samordna och utveckla praxis i klientärenden samt stå för daglig rådgivning till lokal nivå. Du kan också komma att handlägga ärenden om ersättning samt företräda Kriminalvården i rättsprocesser avseende klientbeslut i domstol. I arbetet ingår även att utbilda samt att utarbeta förslag till yttranden till JO, delta i uppföljning av rättslig kvalitet, remissarbete m.m.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du själv kan driva dina processer vidare. I ditt arbete gör du korrekta avvägningar och prioriteringar genom att väga samman komplex information. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Juristexamen eller en juridisk högskoleexamen, alternativt annan samhällsvetenskaplig högskoleexamen i kombination med särskild erfarenhet av arbete inom Kriminalvården
• Erfarenhet av ärendehandläggning och av att fatta förvaltningsbeslut, gärna inom någon del av rättskedjan
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att fatta förvaltningsbeslut som är ingripande mot enskilda
• Erfarenhet av juridisk rådgivning
• Erfarenhet av att arbeta med juridiska frågor och beslutsfattande inom Kriminalvården
• Goda specialistkunskaper inom allmän och särskild förvaltningsrätt, t.ex. kriminalvårdslagstiftningen, eller inom straff- och processrätt

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde 2021-09-01 alternativt enligt överenskommelse.
Placeringsort Malmö.

Tidsbegränsat till: 2022-03-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-02
Referensnummer: C57875
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Martin Lorentzon
Sektionschef
011-496 3537

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-228 08 00(vx)

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.