Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Jurist vid Rättsenheten med placering i Stockholm

Jurist vid Rättsenheten med placering i Stockholm

Sektionen för allmän klientjuridik Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Rättsenheten tillhör organisatoriskt till den nationella anstalts- och häktesavdelningen vid Kriminalvårdens huvudkontor. Rättsenhetens sektion för allmän klientjuridik söker nu en jurist med placering på regionkontoret i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdsjurist är en av dina huvudsakliga arbetsuppgifter att handlägga ärenden där klientbeslut som har fattats av Kriminalvårdens lokala verksamhetsställen omprövas. Du kommer också att medverka i arbetet med att samordna och utveckla praxis i klientärenden samt stå för daglig rådgivning till lokal nivå. Du kan komma att handlägga ärenden om ersättning samt företräda Kriminalvården i rättsprocesser avseende klientärendena i domstol.

I arbetet ingår även att utbilda samt att utarbeta förslag till yttranden till JO, delta i uppföljning av rättslig kvalitet, remissarbete m.m. På sikt kan du komma att förväntas ingå i den nationella rättsvårdsberedskapen, som ansvarar för juridiskt stöd till myndighetens övriga beredskapsorganisation utanför kontorstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du arbetar bra med andra, men kan själv strukturera ditt arbetssätt för att driva processer vidare. I ditt arbete gör du korrekta avvägningar och prioriteringar. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Juristexamen eller annan motsvarande juridisk examen
• Erfarenhet av ärendehandläggning och av att fatta förvaltningsbeslut som är ingripande mot enskilda, gärna inom någon del av rättskedjan
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av juridisk rådgivning och utbildning
• Erfarenhet av att arbeta med juridiska frågor i Kriminalvården
• Goda specialistkunskaper inom allmän och särskild förvaltningsrätt, t.ex. kriminalvårdslagstiftningen, eller inom straff- och processrätt

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse, dock tidigast den 4 januari 2021.
Placeringsort Stockholm.

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-23
Referensnummer: A977700
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Martin Lorentzon
Sektionschef
011-496 3537

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.