Kriminalvården logotyp

Kansliadministratör till anstalten Gruvberget

Kansliadministratör till anstalten Gruvberget

Anstalten Gruvberget Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Gruvberget verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/gruvberget/#om

Vi söker nu en kansliadministratör till anstalten Gruvberget.

Arbetsbeskrivning

För arbetsuppgifter i form av klient- och verksamhetsadministration söker vi en kansliadministratör med ansvar för registrering och hantering av klientärenden, upprättande av strafftidsbeslut, hantering av akter och diarium, posthantering, m.m. I arbetet ingår det även arbetsuppgifter inom ekonomi, månadsavstämningar och årsbokslut. Du ansvarar för klienternas lön, bidrag och egna medel samt handkassa, intern redovisning, uppföljning, fakturahantering etc.

I ditt uppdrag ingår det även att medverka till att upprätthålla rättssäkerheten. Det gör du genom att samverka med både kontakter inom myndigheten, såsom andra verksamhetsställen, vakthavande befäl, klienthandläggare, som med externa samverkanspartners, såsom tingsrätter, hovrätten, polisen etc. Du ska dessutom ha ett nära samarbete och en tät kommunikation med övriga personalgrupper och vara beredd att utföra arbetsuppgifter utanför ordinarie arbetsuppgifter.
Vi erbjuder dig en intressant arbetsplats, trevliga kollegor samt möjligheten att vara en del av ett viktigt samhällsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att arbeta med andra, du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Det är viktigt att du tar ansvar för dina uppgifter och själv strukturerar upp ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Samtidigt som du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Erfarenhet av administrativt arbete
• Erfarenhet av arkivhantering
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana

Meriterande:
• Utbildning inom administration och ekonomi
• Erfarenhet av KVR eller motsvarande systemstöd
• Erfarenhet av administrativt arbete från offentlig förvaltning
• Erfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskaper om förvaltningslagen

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-16
Referensnummer: C49468
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Jonas Mattsson
Kriminalvårdsinspektör
0278-744381

Fackliga företrädare

Petra Svensk-Berggren
SEKO
026-456 13 57

Sandra Lindblom
OFR/ST
072-7304230

Monica Olausson
SACO
092-0214010

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.