Kriminalvården logotyp

Klienthandläggare anstalten Halmstad

Klienthandläggare anstalten Halmstad

Anstalten Halmstad Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Halmstads verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/halmstad/#om

Halmstad är en anstalt med 83 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten har sedan september 2020 även sex platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger fem kilometer väster om Halmstads centrum. Anstalten leds av en kriminalvårdschef, som tillsammans med tre kriminalvårdsinspektörer har det operativa ansvaret. Anstalten har ca 60 anställda fördelade inom flera olika yrkesgrupper och kompetenser. Platserna på anstalten Halmstad är uteslutande så kallade normalplatser.

Arbetsbeskrivning

Som klienthandläggare på anstalten Halmstad ansvarar du för det samlade klientarbetet. Arbetet innebär planering av intagnas verkställighet, delta i behandlingskollegium, bereda och föredra klientärenden, upptagande av nöjdförklaring, beräkning av strafftid samt att fatta vissa klientbeslut enligt delegation.
Som klienthandläggare har du en kontinuerlig dialog med verksamhetens kriminalvårdare för att utveckla och följa upp kontaktmannaskapet. I uppdraget ingår även att kvalitetssäkra arbetet med verkställighetsplanering genom uppföljning och granskning. Du utbildar och handleder personal i klientprocessen. I arbetet ingår att göra bedömningar utifrån gällande regelverk, riktlinjer och praxis. Extern samverkan med andra myndigheter förekommer frekvent. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är flexibel och har ett gott omdöme. Du är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete samt kan göra rätt prioriteringar. Du är strukturerad och pedagogisk och anpassar ditt sätt att förmedla budskap beroende på mottagaren. Det är viktigt att du är positiv och medverkar till en utveckling av verksamheten tillsammans med övriga i arbetslaget.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen (lägst kandidatnivå) företrädesvis beteendevetare, jurist, socionom eller inom samhällsvetenskap alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Dokumenterad arbetslivserfarenhet från administrativa arbetsuppgifter eller liknande från offentlig förvaltning
• Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Kriminalvårdens grundutbildning
• Erfarenhet som klienthandläggare inom Kriminalvården
• God kunskap om relevant lagstiftning
• Kunskap om den klientjuridiska processen

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-04
Referensnummer: C56814
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas<br/>

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag till Fredag - Flextid

Kontakt

Kontaktperson

Lejla Gaum
Kriminalvårdsinspektör
0705194620

Annette Hagman
Rekryterare
011-4963421
annette.hagman@kriminalvarden.se

Stefan Tungström
Rekryterare
011-4741409
0702-740430
stefan.st.tungstrom@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Oskar Ahlgren
SEKO
0352950140

Ullabeth Karlsson
Saco-s
031-7529895

David Nordlander
OFR/ST
031-7529494

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Provanställning kan komma att tillämpas
Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.