Kriminalvården logotyp

Klienthandläggare till anstalt och häkte Kalmar

Klienthandläggare till anstalt och häkte Kalmar

Kalmar Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Häktet och anstalten i Kalmar bildar tillsammans verksamhetsområde Kalmar och är därmed organisatoriskt samma enhet. Medarbetarna som arbetar i Kalmar tjänstgör tidvis på häktet och anstalten beroende på behovet som verksamheten har.

Anstalten i Kalmar har 65 platser i säkerhetsklass 2, den byggdes 1852 och är landets äldsta. Häktet i Kalmar har 35 platser. Häktet och anstalten är belägna i centrala Kalmar några minuters promenad från centralstationen. Verksamhetsområde Kalmar har cirka 100 anställda.
Läs mer om anstalten Kalmars verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/Kalmar

Arbetsbeskrivning

Som klienthandläggare ansvarar du, under kriminalvårdsinspektören, för det samlade klientarbetet. Det innebär att fatta beslut enligt arbetsordning och delegation. Arbetet innebär handläggning av den juridiska klientprocessen, uppföljning av intagnas verkställigheter, permissionsplanering, hantering av misskötsamhetsärenden, upptagande av nöjdförklaring, beräkning av strafftid och upprättande av placeringsunderlag. I arbetet ingår också samverkan med andra myndigheter.
I uppdraget ingår att i dialog med Kriminalvårdsinspektören för klientverksamheten att utveckla och kvalitetssäkra rättsvårdsarbetet.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som klienthandläggare är det viktigt att du har ett strukturerat och organiserat arbetssätt. Du planerar och genomför ditt arbete effektivt, även under hög arbetsbelastning eller tillfälliga arbetsuppgifter. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter rådande omständigheter och ser möjligheter i förändringar, Som person är du trygg, stabil och skiljer på det personliga och professionella. Det är viktigt för dig att alltid agera i enighet med fattade beslut, policys och riktlinjer. Du är pedagogisk och har ett tydligt sätt att kommunicera, samt anpassar sättet att förmedla information efter mottagaren för att säkerställa att ditt budskap gått fram.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasieexamen.
• Kriminalvårdens grundutbildning.
• Erfarenhet av handläggning/administration samt god kunskap om Kriminalvårdens klientjuridiska processer
• Mycket goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• Goda förvaltningsrättsliga kunskaper

Det är meriterande om du har:
• Universitets- eller högskoleexamen inom juridisk-, beteende- eller samhällsvetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Utbildning och erfarenhet i olika funktionsuppdrag inom Kriminalvårdens verkställighetsplanering (vsp)
• Erfarenhet av kriminalvårdens klientadministrativa system
• Goda kunskaper i RBM (risk, behov och mottaglighet)

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-24
Referensnummer: C64310
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Flextidsavtal

Kontakt

Kontaktperson

Stefan Solhjort
Kriminalvårdsinspektör
0480-46 96 49

Jonna Svensson
Rekryterare
011-496 39 78

Fackliga företrädare

Carl-Henrik Karlsson
SEKO
0480--469640

Anna Berglund
SACO
013-4952927

Staffan Hederberg
OFR
013-495 29 08

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.