Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Klienthandläggare till Anstalten Hällby

Klienthandläggare till Anstalten Hällby

Anstalten Hällby Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalten Hällbys verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/hallby/#om

Anstalten Hällby är en anstalt med normalt 98 platser i säkerhetsklass 1. Under 2020 har anstalten tillförts 20 s.k. beredskapsplatser.
Anstalten ligger i Kvicksund, ca: 13 km utanför Eskilstuna.
Anstalten kommer under 2021 uppföra fyra modulhus om totalt 48 platser och söker därför personal till denna utökning.

Arbetsbeskrivning

Under ledning av kriminalvårdsinspektör ska du som klienthandläggare ansvara för det samlade klientarbetet. Detta innebär att kvalitetssäkra arbetet med klienters verkställighetsplanering, samt att bereda och fatta beslut enligt fängelse- och förvaltningslagarna i enlighet med delegation. I ditt uppdrag ingår att göra bedömningar utifrån gällande regelverk, riktlinjer och praxis samt att fortlöpande handleda och utbilda personal i klientprocessen. En stor del i arbetet innebär genomförande av utredningsarbete och planering avseende intagnas verkställighetsplan.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som klienthandläggare är det viktigt att du har ett strukturerat och organiserat arbetssätt. Du planerar och genomför ditt arbete effektivt, även under hög arbetsbelastning eller tillfälliga arbetsuppgifter. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter rådande omständigheter och ser möjligheter i förändringar, Som person är du trygg, stabil och skiljer på det personliga och professionella. Det är viktigt för dig att alltid agera i enighet med fattade beslut, policys och riktlinjer. Du är pedagogisk och har ett tydligt sätt att kommunicera, samt anpassar sättet att förmedla information efter mottagaren för att säkerställa att ditt budskap gått fram.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Krav
• Vi söker dig som har jurist-, socionom- eller kriminologi examen, eller annan utbildning och erfarenhet, som arbetsgivaren finner lämplig
• Erfarenhet av handläggning/administration
• Goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift
• Har genomgått kriminalvårdens utbildning avseende utredningar inom VSP

Meriterande
• Har genomgått kriminalvårdens utbildning i olika funktionsuppdrag inom VSP
• Erfarenhet av kriminalvårdens klientadministrativa system
• Erfarenhet av arbete inom rättsväsendet med juridiska inslag
• God kunskap i RBM, risk, behov och mottaglighet
• B-körkort
• Relevanta språkkunskaper


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-18
Referensnummer: C45904
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Löneform: Månadslön individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Dagtid Mån-fre, flexibel arbetstid inom givna ramar.

Kontakt

Kontaktperson

Dennis Hermansson
Kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Anders Granlund
Rekryteringskordinator
010-484 38 21
Anders.Granlund@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Cecilia Nilsson
SEKO - Eskilstuna
077-22 80 800

Leif-Åke Edin
ST/OFR Eskilstuna
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Löpande urval tillämpas.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.