Kriminalvården logotyp

Klienthandläggare till anstalten Storboda (Rosersberg)

Klienthandläggare till anstalten Storboda (Rosersberg)

Anstalten Storboda Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om anstalten Storbodas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/storboda/#om

Anstalten Storboda är en anstalt i säkerhetsklass 2 belägen i Rosersberg/Märsta, tre mil norr om Stockholm med goda kollektiva förbindelser både från Stockholm och Uppsala. Anstalten har 87 platser, varav 20 är överbeläggningsplatser. Därutöver finns även en avdelning med 24 häktesplatser som enbart riktar sig till gruppen förvarstagna dvs personer som är placerade av Migrationsverket.

Arbetsbeskrivning

Under ledning av kriminalvårdsinspektör ska du som klienthandläggare ansvara för det samlade klientarbetet. Detta innebär bland annat att planera, följa upp och kvalitetssäkra arbetet med klienters verkställighetsplanering, beräkning av strafftid och att bereda samt fatta beslut enligt fängelse-, häktes- och förvaltningslagarna i enlighet med delegation.

I ditt uppdrag ingår att göra bedömningar utifrån gällande regelverk, riktlinjer och praxis samt att fortlöpande handleda och utbilda personal i klientprocessen. Samverkan med andra delar av Kriminalvården och med andra myndigheter förekommer frekvent. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också förekomma.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som klienthandläggare är det viktigt att du har ett strukturerat och organiserat arbetssätt, är noggrann och kvalitetsmedveten. Du planerar och genomför ditt arbete effektivt, även under hög arbetsbelastning eller tillfälliga arbetsuppgifter. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter rådande omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Som person är du trygg, stabil, stresstålig och skiljer på det personliga och professionella. Du har också en mycket god förmåga att samarbeta med såväl kollegor och klienter som med externa samverkanspartners. Det är även viktigt för dig att alltid agera i enlighet med fattade beslut, policys och riktlinjer. Du är pedagogisk och har ett tydligt sätt att kommunicera samt anpassar sättet att förmedla information efter mottagaren i syfte att säkerställa att ditt budskap gått fram.

För oss är det också viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

• Jurist-, socionom- eller kriminologi examen, eller annan högskoleexamen i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.

• Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift


Meriterande

• Kriminalvårdens grundutbildning

• Utbildning och erfarenhet i olika funktionsuppdrag inom Kriminalvårdens verkställighetsplanering (vsp)

• Erfarenhet av arbete inom rättsväsendet med juridiska inslag

• God kunskap i RBM (Risk, Behov och Mottaglighet)

• Kunskap om Kriminalvårdens klientjuridiska processer

• Mycket goda kunskaper i engelska

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-16
Referensnummer: C49855
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Arbetstid: Dagtid Mån-fre, flexibel arbetstid inom givna ramar.

Kontakt

Kontaktperson

Mikaela Moe (frågor om tjänst eller rekryteringsprocess)
Kriminalvårdsinspektör
mikaela.moe@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Örjan Nylander ST
077-22 80 800

Mikaela Heimer
Saco
0768997824

Joakim Schwartz SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll och personutredning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.