Kriminalvården logotyp

Klienthandläggare till anstalten Storboda

Klienthandläggare till anstalten Storboda

Anstalten Storboda Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om anstalten Storbodas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/storboda/#om

Anstalten Storboda är en anstalt i säkerhetsklass 2 belägen i Rosersberg/Märsta, tre mil norr om Stockholm med goda kollektiva förbindelser både från Stockholm och Uppsala. Anstalten har 87 platser, varav 20 är överbeläggningsplatser. Därutöver finns även en avdelning med 24 häktesplatser som enbart riktar sig till gruppen förvarstagna.

Arbetsbeskrivning

Som klienthandläggare ansvarar du för det samlade klientarbetet för anstaltens häktesplatser som riktar sig till gruppen förvarstagna. I rollen kommer också ingå att handleda olika genomförare i verkställighetsplanering och dokumentation och på så vis planera, följa upp och kvalitetssäkra arbetet med klienters verkställighetsplanering. I ditt uppdrag ingår att göra bedömningar utifrån gällande regelverk, riktlinjer och praxis samt att fortlöpande handleda och utbilda personal i klientprocessen. Extern samverkan med andra myndigheter förekommer frekvent. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också förekomma.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som klienthandläggare är det viktigt att du är noggrann och kvalitetsmedveten även under hög arbetsbelastning. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig efter rådande omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du har också en mycket god förmåga att samarbeta med såväl kollegor och klienter som med externa samverkanspartners. Tjänsten som klienthandläggare innebär också en handledande roll där du behöver vara pedagogisk och har ett tydligt sätt att kommunicera samt anpassar sättet att förmedla information efter mottagaren i syfte att säkerställa att ditt budskap gått fram

För oss är det också viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Vi söker dig som har jurist-, socionom- eller kriminologi examen, eller annan utbildning och erfarenhet, som arbetsgivaren finner lämplig
• Goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift

Meriterande
• Kriminalvårdens grundutbildning
• Utbildning och erfarenhet i olika funktionsuppdrag inom Kriminalvårdens verkställighetsplanering (vsp)
• Erfarenhet av arbete inom rättsväsendet med juridiska inslag
• Arbetslivserfarenhet inom vård, omsorg eller pedagogik
• God kunskap i RBM (Risk, Behov och Mottaglighet)
• Kunskap om Kriminalvårdens klientjuridiska processer

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-27
Referensnummer: C60840
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Heltid.

Kontakt

Kontaktperson

Kristin Andersson
Kriminalvårdsinspektör
08 559 37 492

Fackliga företrädare

Alexander Abedian, ST
077-22 80 800

Mikaela Heimer, SACO
077- 22 80 800

Joakim Schwartz SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.