Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Klienthandläggare till häktet Kronoberg

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Häktet Kronoberg är ett säkerhetshäkte beläget på Kungsholmen i Stockholm. Häktet genomgår just nu en stor renovering och kommer att ha plats för 280 intagna from 2018.

Arbetsbeskrivning

Som klienthandläggare på häktet Kronoberg skall du, under kriminalvårdsinspektören, ansvara för det samlade klientarbetet vilket innebär att fatta beslut enligt delegation. Arbetet innebär handläggning av den juridiska klientprocessen, verkställbarhetskontroller, klientärenden såsom bl.a. planering av intagnas verkställighet, upptagande av nöjdförklaring, beräkning av strafftid och upprättande av placeringsunderlag. I uppdraget ingår även att, i dialog med kriminalvårdsinspektören utveckla och kvalitetssäkra rättsvårdsarbetet samt handleda, utbilda och motivera personalen för att uppnå målen för omvårdnad, säkerhet och påverkan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för tjänsten adekvat universitets- eller högskoleutbildning, exempelvismed juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning.
Du har goda förvaltningsrättsliga kunskaper och har erfarenhet av att hantera uppgifter som både består av juridiska beslut samt handledningsuppdrag och är lyhörd för rättssäkerhetens krav. Särskilt meriterande är tidigare arbetslivserfarenhet som klienthandläggare och/eller arbete med säkerhetsklassade intagna.
Som klienthandläggare bör du vara noggrann, strukturerad och har god skriftlig och muntlig framställningsförmåga. Du är initiativtagande, driven och engagerad. Du har också lätt för att samarbeta, är flexibel samt har hög social kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet och din pedagogiska förmåga. Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-03
Referensnummer: A699739
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid
Måndag- fredag, flextid

Kontakt

Kontaktperson

Pernilla Tjernström
Kriminalvårdsinspektör
08- 559 385 84

Anna-Carin Bjoerkman
SEKO
08-559 385 08

Fackliga företrädare

Niclas Ingesson
Ledarna
077-22 80 800

Lars Johansson
ST
08-55938533

Peter Ejhed
SACO
08-55938329

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.